Kategorier
Stockholm

En hel räcka räcken

Hade kanske fått vara färre buskar för en renare bild. Men fint ändå med trappräckena.

Skönt att få vila upp sig efter fyra dagar i rad med aktiviteter. Ska fixa lite käk och invänta hockeymatchen Djurgården-Nybro och sen Champions league-fotboll.

Under rubriken Mytomspunna drycken gör dig galen på riktigt, berättar Staffan Heimerson om sin korta erfarenhet av drycken absint. ”Min gröna musa”, som Vincent van Gogh kallade spriten. Oscar Wilde, Ernest Hemingway, Henry Toulouse-Lautrec och Edward Munch var alla begivna på absint. Strindberg beskrev drycken i ett brev: ”Hallucinationer, fantasier, drömmar synas mig ega en hög realitet. Om jag ser min hufvudkudde antaga menskliga former, så finnas dessa former der, och säger någon att de endast (!) danas i min fantasi, så svarar jag: Ni säger endast? Hvad mitt inre öga ser är mig mer!”

Jag provade absint en gång på Öl- och whiskymässan. Om jag blev galen kan jag inte avgöra själv.

2 svar på ”En hel räcka räcken”

Nu är du inte på mina rejonger, Strindberg och absint. Han satt och drack sin absint i lokalerna i bottenplanet på Blå Tornet där Hattori Sushi Devil håller till idag.

Stängt för kommentering.