Kategorier
Stockholm

En lördagstur på stan

Börjar på Zinefesten i ABF-huset. På en massa bord á la loppis har det dukats upp diverse fanzines. De flesta är korta stories med tecknade illustrationer. Inte vad jag är ute efter. Hittar ett häfte med spännande fotografier och swishar 60 bagare. Lite senare finner jag ett häfte med rockfoto, mer typiskt fanzine, och ABSTRAKT MASKINE/ Lazlo Taboli, med samtida konst. Nästa stopp är Galleri Indigo men det jag hittar där är en trappa ner till källaren och en skylt ”Välkommen”. Inget som indikerar ett galleri. Ett stopp som inte blir ett stopp.

Till Hornsgatspuckeln sen. Kollar fina stockholmsakvareller av Peter Czerniak, på Galleri Ekvall+Törnblom. Fortsätter sen till vernissagen på Galleri Fotografi av framlidne grafikern Hasse Lindroths utställning med bilder gjorda i Stockholm, Paris och på Gotland. Hinner surra lite med Bernt innan jag beger mig hemåt.