Kategorier
Stockholm

Vårsalong

Nattsömnen var för en gångs skull godkänd, även om jag vaknade flera gånger under natten. Noterar att det är en maffig dimma ute och försöker lägga på ett kol med morgonbestyren för att hinna med att fota.

Dimman ser ut att lätta medan jag sitter på bussen men den tjocknar igen när vi kommer nära Svindersviken. Inser att det kommer vara dimma över diverse vatten och kliver av vid Henriksdal.

Gör de första bilderna från Danviksbron och fortsätter längs Stadsgården till Djurgårdsfärjan. När jag kliver ombord hör jag: Hej, känner du igen mig? En förälder till en elev jag hade för länge sen ler mot mig. Den här mannen hade hand om mina barn när de var små, berättar hon för de två barnbarnen. Han var den bäste! Inte det sämsta att höra en sportlovmåndag.

En farfar med barnbarn går bakom mig från färjan. Killen berättar om en massa bus han och kompisarna gjort i skolan och att de blivit avstängda. Farfar berättar hur de i hans klass lagt en Buttericks-bajskorv på lärarens stol. När vi närmar oss entren varnar farfar för att det kommer att vara många gamla tanter eftersom det är gratis på måndagar. Vilket visade sig stämma. Som vanligt är det en kul blandning av motiv och tekniker. En del foto, ett par av dem inte märkvärdiga gatufoton, andra desto bättre. Zahra Aldasoki hade en fin serie foton.

Några av verken:

Alexander Thurann.
My Maanmies.
Tyra Windahl.
Finns inte med i katalogen, så jag vet inte vem som gjort den.
Stuart Mayes. En av fem olika slipsverk.