Kategorier
Stockholm

Tillbaka till Blekholmen

Funderar länge på en hemmadag men sätter mig ändå på bussen in till stan. Misslyckades med en bild i går  och tänker göra om den i dag. Har även en idé att sätta ihop korta serier av bilder från samma platser eller med samma motiv. Det ger mig några andra platser att besöka under dagen.

Tar för ovanlighetens skull tunnelbanan in till city och tar mig ner till Blekholmsterassen och gångbron över till Kungsholmen. Brofundamenten har ett rektangulärt hål och där plåtar jag när någon passerar just i hålet. Men, det är ju förbaskat konventionellt även detta så jag låter bara kroppen skymta lite i öppningen.

Tar Klarabergsgatan upp till Sergels torg och går ner i tunnelbanehallen och trappan upp till Drottninggatan. Här händer det ofta något och genomströmningen är stor. Tar en vimmelbild med ett par skejtare i förgrunden. Vill nog försöka ta bilder med flera än en eller två personer i och då ska det ju gärna hända något, eller vara intressanta karaktärer som fångas. En utmaning.

Vimmelbild. Intressant nog? Tja.

Full turistsäsong fortfarande och många olika språk blandas på turiststråken Drottninggatan och Västerlång. Just ingen går tomhänt, är det inte mobiler är det kompakt- och systemkameror folk håller upp. Vid Kornhamnstorgs uteserveringar ölar Blåvitts fans inför Gnagetfajten senare. Supporterpolisen talar en ung göteborgare till rätta och de skiljs åt med ”jag hatar inte dig för det” och ”jag hatar inte dig heller”.

Vid Slussen råder fortsatt oklarhet vad som ska dyka upp i Nordins pappers gamla lokaler. I allafall vet inte jag vad det ska bli, men det ser ut som om det ska bli ett nöjeshak då det hänger kulörta draperier för fönstren.

Min inlämnade 5D bör vara färdig på måndag. Saknar den allt mer för varje dag även om 40D och 50D har gjort ett bra jobb. Har ett porträttjobb på skolan nästa måndag då jag ska plåta skolans kamratstödjare en och en och i grupp. Jobb och jobb, jag får ersättning för kostnaderna, inget annat, och det sker på min ordinarie arbetstid.

Har ett schema som tillåter gatufoto på morgonen, på väg till jobbet. Men orkar jag upp och iväg? Fan tro´t.

2 svar på ”Tillbaka till Blekholmen”

Det var ju väldigt lyckat att du återvände. Gillar verkligen hennes pose och lätt bortåtvända ansikte. SNygg början på en serie Matti. /Malin

Stängt för kommentering.