Kategorier
Stockholm

Konventionellt och experimentellt gatufoto

Dags för bokleverans. På bussen in diskuterar några yngre marinbiologer på cirka 8 år, vilken haj som är farligast respektive snabbast och använder storebror, ungefär 10 år, som expert. Hittar några skrotiga vinklar på Slussen och får några bilder som jag känner mig nöjd med. Ringer Malin och bestämmer träff på Järntorget. Sätter mig på en kall stentrappa och väntar. Alldeles intill står en populär nöjesprofil  staty. En ung tjej frågar sin mamma: ”Var det han som dödade alla? ”Nej, det där är Evert Taube.”

Slussen mot Gamla stan och Kornhamnstorg. Ett vanligt Mattimotiv med folk i en lucka/öppning.

Nästan samma motiv men här lyckades jag ta bilden genom ett bilfönster.

Malin dyker upp och får sina två ex av min bok ”Fotospår” signerade och överlämnade. Vi slår sen följe på en gatufotovända som går över Riddarholmen till Stadshuset. Soligt och omväxlande svalt och varmt. Vid Centralbron experimenterar jag lite med en vit ”gängad” stolpe mot den mörka passagen under, låter en vit jacka skymta i det svarta. Diskuterar förnyelse respektive upprepning av vårt gatufoto med Malin. Tar med henne på en vådlig upptäcktsfärd in i trafikledernas Klara strand, bakom Centralstation och det där spretiga nybygget. Skapligt ogästvänlig miljö men ändå intressant. Söker ju det kaotiska och röriga gatufotot bland annat.

Här däremot får ni resultatet av mitt experiment med stång och diffusa mänskliga gestalter i bakgrunden.

Lite kaotiskt och rörigt

Med livet som insats korsar vi de livligt trafikerade gatorna och fortsätter längs Klara sjö till Blekholmsbron. Kungsgatan upp till Hötorget, jag slinker in på Telia och får veta att det är sju veckors väntetid på iPhone medan Malin kollar Filmstadens utbud. Sen lyckas vi gå förbi varandra när vi ska återses och får ta mobil telefoni till hjälp. Detta störande inslag i gatufotografin hjälper i allafall två gatufotografer.

Gillar sån´t här också

Vi gör sällskap ner till Sergels torg och här är det fullt med valstugor och poliser. Lite senare talar Carl Bildt utanför Åhléns vilket förklarar närvaron av lagens företrädare. Tar några bilder vid min trappa från t-banehallen upp till Drottninggatan innan jag tar tunnelbanan hemåt. Malin har då redan avvikit för att träffa någon nere vid Centralstation.

Vimmelbild från Filmstaden. Rörigt, inte minst med alla färger

Ett av flera alternativ från denna plats och detta ögonblick

Tänker hela tiden på att försöka undvika att ta samma bild om och om igen. Det går skapligt, med några undantag. Har ju en chans till, jag kan alltid deleta oönskade bilder när jag importerar dem till datorn.

Vore jättekul om ni som tittar in här också kommenterade. Tack för titten.

8 svar på ”Konventionellt och experimentellt gatufoto”

Hej Matti. Jag tittar regelbundet men kommenterar bara när jag har något att säga. Det ska du nog vara glad för, jag har massor med struntprat på lager men det gör ju ingen nytta 🙂
Du får inspirera mig med dina bilder, så småningom kommer jag på något att säga. Ha det gott! /Thomas

Tack för idag! Mycket trampande för min del morgontidig som jag är men inte mycket att skryta med på minneskortet, i alla fall inte i jämförelse med antal steg tagna… Problemet med att söka nya vägar är ligger ofta i att inte veta exakt vad man vill bort från eller var man vill till (i alla fall för egen räkning). På snart återseende. biotrappen är kaotiskt rolig förresten. /Malin

Tack själv! Lite för mycket folk ute for my liking men jag tycker nog att det blev lite bilder i alla fall. Biotrappan blev ett färgkaos med vimmelinslag. /Matti

Bussigt av dig att ge respons just på den bilden jag önskade få en kommentar till 🙂 Sen kan jag göra mer av det motivet, hade t ex kanske varit häftigare med en antydan till ansikte där i mörkret.

Håller med om att stolpskottet har potential, Matti. Det är väl bara att packa matsäck och slå rot där tills rätt uppenbarelse manifesterar sig. Ska bli spännande att se vad du hittar på härnäst.

/Jimmy
Ps. Har du slutat posta här? Det ligger ett nyare inlägg på FD, vilket inte kan vara rätt barock tanke; att du skulle överge denna fina blogg.

Kul att du uppskattar mitt stolpskott. Tycker det är en idé värd att utveckla 😉
Nej ,jag har inte slutat posta här, men just temabloggen på FS körde jag bara där. Brukar ju annars köra en teaser på FS och sen peta in det stora antalet bilder här, plus resten av texten. Startade en blogg på engelska dessutom, som har haft 0 besökare under veckan. Där kan jag ju köra lite äldre bilder som den stora världen ännu inte sett men eventuellt förtjänar att se 😉 Så det kanske kommer en text endera kvällen, och under helgen absolut. /Matti

Stängt för kommentering.