Kategorier
Stockholm

Gatufoto före regnet

Regnet hänger i luften redan när jag åker in till stan. Kameran är redo från det jag kliver av bussen vid Slussen. Finns ofta intressanta motiv i rulltrappor och på perronger. Inne i vagnarna är det inte lika lätt, gillar inte riktigt att folk sitter mittemot varandra, då blir det för många nackar. Tar tunnelbanan till m-store på Kungsgatan och köper ett silikonskydd till ifånen.

Den här trappan gillar jag att mjölka. Tar nästan alltid vägen förbi och tar några hastiga bilder. Ska inte skriva någon på näsan vad jag tycker bilden säger…

Nästa anhalt är Gun Gallery och nästsista dagen av utställningen ”Ruins of Detroit” av de unga franska fotograferna Yves Marchand och Romain Meffre. Bilderna visar en storstad i förfall, ett slags ”glömda rum grande”. Stora danssalongen på Lee Plaza Hotel är numer ett monument över en epok lagd i aska. Sista dagen för ”Ruins of Detroit” är för övrigt i morgon.

Kör vidare i färg som ni ser. Gillar kompisens intresserade blick

Träffade en kollega från FS, Henrik Bengtsson, som var ute och luftade en ny glugg. Ibland är man ju som en husse eller matte ute med lilla Fido, möter man husse eller matte till Karo, stannar man kanske till och växlar några ord. Det funkar med kameror också.

Oskarp, men det bryr jag mig inte om. Här är det det gula i bilden jag gillar

Tar inte jättemånga bilder men kommer ändå hem med ett gäng som jag finner värda att visa.

Nu kanske ni börjar känna igen mig? Black is back, typ! Svartvitt och blurrigt gillar jag.

När jag svänger upp på Kungsgatam börjar det dugga och tunga regnmoln närmar sig med kraft och bestämdhet. Hinner ner i tunnelbanan innan det bryter loss.

Här satsar jag på maxblurr, vad tycks? 🙂

Tar en snaps vid Slussen, under min favvotrappa. Mörkt, och det blir blurrigt igen, vilken överraskning!

Avslutning får bli en vimmelbild från en rulltrappa. Inget särskilt med den egentligen…

När jag kliver av min buss i Orminge öser det ner och jag kryper in i min regnponcho och tar mig relativt torrskodd hem.

Nu fick ni en massa bilder att studera, jag önskar att jag får studera era kommentarer. Hur ska jag annars lära mig?

6 svar på ”Gatufoto före regnet”

Flera snyggingar idag…måste bara försöka logga in här…
Gillar verkligen maxblurr-bilden!
Hur bär du dig åt i all sin dar, för att få med dig såhär mycket hem????
MVH Lena

Spikes dagens favorit, som en liten ettrig och tunnhårig igelkott spretar de och man bara anar det oviktiga livet i bakgrunden. Oviktigt för fokusen behöver inte gå längre än spikarna för att jag ska känna mg nöjd… Bon weekend! /malin

Tack för denna uppåtpuff, Malin. Spikarna blev just dissade på FS/GF men det gör mig inget, gatufotograferna som hållit på ett tag, förstår 🙂 Ha en formidabel helg själv och tack för titten. Hälsningar /Matti

Du hann få till många sevärda bilder innan regnet föll. Den spretiga igelkotten och maxblurr blir mina favo.
Tog själv en sväng till city och hann på pendeln innan det regnet vräkte ned.

Väntar med spänning på din bok.
/Sven

Stängt för kommentering.