Kategorier
Stockholm

Valdag, men inget soffliggande

Knatar ner till Kyrkans sal som i dag är vallokal, och gör min demokratiska plikt. Hinner springa till 444:an och trots att jag inte riktigt har lust till det är jag på väg ut på ännu en gatufotopromenad.

Tittade in i Katarinagaraget och fick se denna vackra bil

På helgerna åker Danviksbron upp och ner mest hela tiden, broöppning även nu och jag lyssnar istället på bussradion som spelar salsa. När bron går ner lyser taggen ”CAS” från brons tvärända. Hur sjutton fick han dit den?

Vid Nytorgsfontänen

Mycket folk ute. ”Gomorron! Ja, jag ska gå och rösta nu. Jag tror det blir…” låter det på Glasbruksgatan. Svänger in på Katarina Östra kyrkogatan just som Katarina slår halv ett. I vallokalen i Katarina Norra skola strömmar folk in och ut.

Tittar in i en möbelaffär för skojs skull

Går Södermannagatan söderut och snappar upp fragment av samtal: ”Det är smördeg och mördeg…”

Söder kan vara riktigt pittoreskt

Tittar in på f.d. Galleri Ikon, numera PangPang. Anna Rut Fridholm, ”Insomnia”, och Ann-Sofi Rosenkvist ”Riviera” ställer ut. Inte min kopp té.

Såg det här paret genom skyltfönstret och gick in och tog en bild

Tar vägen om bokhandeln konst-ig. De har söndagsstängt men i fönstret lockar boken ”Streety Photography now” av Sophie Howard och Stephen McLaren. Det känns som om jag nosat på den förr. Nu finns den iaf ute.

Utanför Katarina kyrka hänger detta arrangemang

Östgötagatan mot Mosebacke, tar till höger på Högbergsgatan. Ett par äldre väninnor är på väg in i en port och möter en man på väg ut.

– Ska du titta på lägenheten? frågar han ena damen. Hon säljer lägenheten under mig. Utbudet är ettkommasex men hon tror hon får tvåochenhalv. För 40 kvadrat!                    – Jag har bott i huset i 17 år, säger ena damen.                                                                           – Ja vi har varit grannar i tio.

Katarina slår kvart över ett och jag går Svartensgatan mot Slussen. Passerar Mosebacketerassen och provar att fota med ifånen. Ska lära mig mer om detta, men det verkar lovande.

Barn är tacksamma att fotografera och bilderna väcker ofta känslor och tankar hos betraktaren

Bussradion spelar ”The Winner takes it all” och snart är det valvaka.

4 svar på ”Valdag, men inget soffliggande”

Av din skörd under söndagen så kan jag inte låta bli att tycka lite extra om pärlan som du hittade i Katarinagaraget.
Fina färger och ett bra ljus.
/Sven

Det var då en väldans mix på fotona idag, inget tema du kört på hör inte 😉 Fotot från möbelbutiken gillar jag bäst samtidig som jag måste säga att färgerna gör mig glad. /Malin

Brukar väl mixa rätt bra annars också, men det syns väl tydligare i färg?! Tyckte det var kul att slinka in i butiker och plåta folk där, när det inte hände så mycket ute på gatan. Tack för kommentaren, Malin.

Stängt för kommentering.