Kategorier
Stockholm

Middag med förhinder

Vilket mörker! Inte bara ute. Ska just fixa middag och matsäck till morgondagens skogsutflykt med eleverna. Skalar potatisen, sätter på plattorna för att steka lök respektive köttfärs. Köttfärs? Nämen så förargligt, jag glömde köpa köttfärs!!! Sa jag ju inte, utan f*n!

”En svartvit 48-tummare”

Här är det jeansen jag spanat in (redan sen tidigare). Annars ingen jätteinteraktion som motiverar ett gatufoto.

Fun, alltså. Bara att peta in linserna och kajka iväg till Konsum. Nåja strax är det avklarat och jag kan sätta på spisen igen och fortsätta där jag var.

Speglingar och trappor, alltiettfönster på Södermalm. Han hade gärna fått komma från andra hållet, och fångats i vänsterrutan, men, men…

” A small piece of Mexico”

I ovanstående bild är det något i det svarta och vita i mannen och texten till höger, plus gråskalan i Fotografiskaaffischen, jag gillar.

”Komposition med ståldörr”

Trevligt med rena kompositioner ibland. Gillar linjer och former, och färger.

Någon slags komposition är väl det här också? Och konstruktion. Och ett tjockt träd. En man med böjt huvud.

Rökare har ofta en stark gemenskap. Fem minuters mingel varannan timme.

Vad har vi här då? Skymtade kvinnan, som jag tror står i kön till en av kassorna på Konsum, Slussen. Fick med en del av trappan också. Lite kul vinkel, tycker jag själv. (Och det är huvudsaken!)

Käket blir klart lagom till Champions League. Har en massa läsning: förutom Jeff Wellsboken nya numret av Kamera&Bild med en artikel om Pieter ten Hoopen bland annat. Och ”Imag” nr 1/2010. En bildbyrå typ, som ger ut ett eget litet magasin med anslutna fotografers bilder och med fotografiska samtal mellan några av dem, parvis.

Slut för nu. Kommentera gärna!

2 svar på ”Middag med förhinder”

Stängt för kommentering.