Kategorier
Stockholm

Vardagsflanerar på Söder

Ledigt från jobbet för att gå på Skolforum. Tar med mig kamerorna och tar några bilder när jag går från Slussen till Södra station. Just innan Mariatorget pågår nå´nting. Ett gäng strålkastare lyser upp ett par fönster. Av någon anledning. AB Dagsljus, med anledning av vintertidsomställningen?

”Dagsljus”

Intill blev två snubbar intervjuade av Svt. Får kolla nyheterna senare vad det var.

Tar mig ut till Älvsjö och utanför mässhallen finns ju en fontän som låter, vill jag minnas. I dag var den tyst.

”Den tystade fontänen”

Gör mina varv inne på mässan innan jag åker tillbaka till Söder. Går in på Konst-ig och köper boken ”Jeff Wall – the complete edition” efter att ha konstaterat att jag gillar några av bilderna och att den innehåller en hel del text. ”Essays and interviews”, vill läsa och inte bara titta på bilder.

”Hommage à Jan Jältorp”

Flanerar vidare i zick-zack ner mot Slussen. Tar några okej bilder till, men de får ni se i kommande bloggposter.

2 svar på ”Vardagsflanerar på Söder”

Gör ett nytt försök idag… 🙂
(Har dålig uppkoppling emellanåt…eller också blev jag bortcensurerad sist… min kommentar försvann iaf!)
Gillar verkligen din bild…”Den tystade fontänen”…så fint djup och linjer…som vanligt förstås!
MVH Lena

Den 30/10 kommenterade du, och svarade jag. Gillar själv färgerna, speglingarna och konstruktionen – och linjerna i ”…fontänen”. Tack så jättemycket för kommentaren, Lena. Hälsningar /Matti

Stängt för kommentering.