Kategorier
Stockholm

Kollar Gus

Förstår inte vad som tagit åt mig. De flesta brukar ju klaga på mörkret, att de är hösttrötta. Själv är jag piggare än nånsin. I kväll avslutar jag arbetsdagen kl 18 efter ett småsegt personalmöte. Åker direkt till Fotografiska där det är vernissage. Gus van Sant, regissör och fotograf, i ett samarbete mellan Fotografiska och Sthlms filmfestival, visar ett antal polaroidporträtt. Tagna för rollsättning av hans filmer. Stockholms Filmfestival har för övrigt tilldelat Gus Van Sant Stockholm Visionary Award detta år.

Gillar vinglaset som kommer inseglande från höger

Ute råder polsk snöstorm. Blöt snö virvlar runt i luften och vätan kryper in i ärm och krage. Rätt häftigt fotoväder, om man bortser från alla vattendroppar på linsen. Nåväl, bilder blir tagna, inne och utanför.

Gillar hur de på något sätt etablerar ett samband utan att titta på varandra, hur han liksom poserar för henne

Snöspam

Jag provar både det vita vinet och det röda. Vad gör man när det inte finns någon Guinness?

Invigningstalare, hon med rosen är Fotografiskas Chief curator Michelle Marie Roy, tjejen med micken är Hanna Ljungh vars videoverk ”How To Civilize a Waterfall” fanns att beskåda en trappa upp

Efter invigningstalen tar jag en runda runt utställningen innan jag kollar bokhyllorna. Lyckas ta mig ut utan någon ny bok.

En Slussenrökare

Medan jag väntar på bussen tar jag några bilder utanför tunnelbanan nedre. Lika bra att passa på liksom.

4 svar på ”Kollar Gus”

Fin trappa där på slutet. Tycker jag känner igen den 😉
För övrigt blir nog 2 och 3 favoriter idag.
//Claes

Det här var ju en samling foton lyser i mörkret, på alla sätt! Kul att det är fler än jag som får inspiration av det annalkande mörkret och urriga vädret. Själv fick jag ge upp kampen i jeans idag efter 4h i snöyra och släpade mig in på Stadium för att inhandla ett par varmare byxor som genast åkte på, våt in på bara skinnet var jag TROTS regn poncho. Brrr, jag har fortfarande inte fått upp värmen!! Ser fram emot mer Matti! Malin

Har ju ingen soffa att åka hem till… Ska nog göra som du och skaffa ett par överdragsbyxor att ha under fotopromenaderna, och vaxa kängorna.

Stängt för kommentering.