Kategorier
Stockholm

Inget pjåsk

Efter gårdagens klena föreställning då jag inte orkade after workfotografera utan ynkade mig hem med värkande leder och lätt frossa, tog jag mig samman i dag. Fortsatte med tunnelbanan förbi Slussen och upp till St Eriksplan varifrån jag promenerade tillbaka till Slussen.

”Diskbänkssurrealism”

Upptäckte att jag gärna tog samma bilder som senast jag var här, men nu i gatlyktors sken. Lite old school så där. De bilderna sållade jag bort när jag kom hem. Nästan alla.

”Rökare och hund”

”Damer över och under”

På det hela taget en trevlig promenad. Och det är ju massor av folk ute, på väg hem från jobbet.

4 svar på ”Inget pjåsk”

Ont krut förgås inte så lätt brukade mormor säga till mig… Kanske precis det som behövs hos en gatufotograf för faktum är att foton i ruskväder ofta blir strå’t vassare än de soliga. 1:an ligger just som den ska, på första plats. /malin

Dagens första skratt stod du för, Matti. Alltså mitt, för titeln på (går)dagens blogg tar jag åt mig av, har inte bestämt mig för om det ska vara äran eller illa dock ,-)
Surrealism får jag tillräckligt på nätterna, i mina drömmar, men 2:an tilltalar mig trots, eller om det är tack vare, det nattsvarta. Det känns som jag kan gå in i bilden, eller att det var jag som tog den. Inte nödvändigtvis motivet utan utstrålningen.
Nedersta bilden hör till de här vackra och närmast romantiska gatufotoscenerna av klassiskt snitt som jag älskar. Konservativ? Vem? Jag?!
/tim

Definitivt är det äran du har av titeln på gårdagens blogginlägg. Misstänkte att du skulle tilltalas av trean, old school-bilden 🙂 Lite åt Brassai-hållet rentav?

Stängt för kommentering.