Kategorier
Stockholm

Fotomässan

Sover ut. Läser DN. Kollar att hjärnan var på, löste sudokun. Håller sen mitt tilltänkta tidschema riktigt bra. Från Slussen tar jag, alltid, St Pauls bort till  Mariatorget innan jag viker ner mot Södra station. Hinner med ett tidigare tåg och kan kliva in på Fotomässan väl före klockan 12.

Boksignering är vanligt förekommande på Fotomässan. Här en kvinna som fick Bingo.

Begår samma misstag som alltid och behåller ytterkläderna på. Och när det är -6 ute har jag ju pälsat på mig. Tar mig raskt genom horderna av prylnissar med respektive förlängare bort till utställningarna. Först känns det mest som ett bildskval, ett brus som inte kan vara positivt. Morten Krogvolds bilder gillar jag och tycker att Fredrik Ödmans dito var intressanta. Passerar Myklebusts mjölisar och hittar ”Eye in Stockholm”.  Rätt likt vad jag själv fotar så jag köper ett signerat ex av fotografen, Claes Henrik Hedberg. I Nya Vyers hörna köper jag Micke Bergs ”Retro”.

Många avfotograferar andras bilder, för inspiration kan tänkas

Hade ”lovat” Jimmy att hålla ögonen öppna efter honom och där dyker han upp. Nikotintuggummituggande (23 bokstäver) tillsammans med polare Per och en kille till jag inte känner. Vi kollar lite modellfoto och surrar lite, innan vi skiljs åt. Jag är på väg ut och de hade en Sci fi-mässa att besöka.

Från Södra station går jag nu raka vägen till Medis. Kollar trapporna ovanför Björns trädgård igen. Ner till Götgatsbacken där jag träffar två elever från min förra klass. Nu går de i femman. Riktigt kul att träffa dem, varje gång.

Har 15 minuters väntan på bussen nere vid Slussen och hinner plåta lite. Kommer i senare blogginlägg.

Dagens öl är Oppigårds Winter Ale – betyg 4 av 5, passar bra till prinskorv.

2 svar på ”Fotomässan”

2:an kommer på första plats! Vacker, stillsam bild i det pågående bruset runt omkring. Någonstans finns det en (nästan lite obehaglig) likhet mellan kvinnan och pippin – båda känns spröda och skira. Kanske är det det hon ser och därför fotar? Spegel, spegel…
Dagens öl är vitt vin på box från Down Under. Passar bra till pasta med rökt lax i sås.
/tim

Tycker också att det finns en liten likhet mellan kvinnan och jågeln, i håret och fjäderdräkten. En vit boxare från Oz? Själv har jag en julöl kvar: Fuller´s Old Winter Ale. Men hittills har jag föredragit de svenska. Konstigt nog. Så var det inte förr.

Stängt för kommentering.