Kategorier
Stockholm

Slussen #6, och en söndag i förorten

Slussen, ständigt detta Slussen.

Läser i Micke Bergs bok Retro om Mullvaden bland annat. På en bild ser jag en banderoll: ”Planera för människor – inte för pengar” och tänker att det gäller ju i högsta grad Slussen. Slussen är alldeles för viktigt för att offras på Mammons altare. Såg någonstans att de funderar på att lägga bussterminalen i Katarinaberget. Klart är att den behöver större utrymme än i dag.

I övrigt snöar det i Orminge och har gjort så hela dagen. Plogbilarna kör fram och tillbaka för att hålla vägarna farbara.

Läser ut Retro, Micke Bergs bok. Bra bok, bra tidsdokument. Kollar genom Eye in Stockholm av Claes Henrik Hedberg. Påminner en hel del om en del av mina egna bilder.

Tänker strax slänga upp adventsgrejerna. Alltid spännande att se vilka som lyser

Bilderna är från Slussen, om nu någon missat det. Mycket väntan, på bussar och tåg, på vänner och bekanta, på kunder och leverantörer, trafikanter och resenärer, på julen och på ingenting.

4 svar på ”Slussen #6, och en söndag i förorten”

Dom sitter som uppflugna höns på sin pinne därinne, allt medan rävarna stryker omkring på andra sidan glaset. En vardagsscen de flesta av oss storstadsbor känner igen – men inte ser. Tur vi har Matti som talar om det för oss!
Och den lilla tjejen med M-ballongen och mössa med öron mellan alla vuxna, mörka ben. Men hon är happy ändå för hon har precis ätit en Happy Meal.
Detta apropå bra tidsdokument. För dit hör absolut dina bilder.
Glad 1:a advent!
/tim

Vad vore vi utan Slussen? Härligt att se dina bilder som inspirerar 🙂
Det där med adventsstjärnor och sånt……
Jag tror att de är konstruerade för att hålla en säsong och sedan gå sönder 🙁
//Claes

Kul att du har behållning av mina Slussenbilder. De är inte helt lättillgängliga tycker jag själv.

Har en adventsljusstake som inte funkar trots att alla ljusen ser okej ut. Så vilket eller vilka ska man byta. Kräver en matematiker och det är inte jag.

Stängt för kommentering.