Kategorier
Stockholm

Härlig vinterdag

-7° och sol. Ypperligt läge för gatufoto! Börjar dagen med ett glas rosé och en stor näve chips på Pieter ten Hoopens vernissage på Galleri Kontrast. Flera bra bilder men också en och annan som inte sa mig så mycket. Läste i någon blogg på FS där någon tyckte om PtH:s utställning Stockholm, på Fotografiska, i stil med att om det varit Nils Nilsson från Kråkhult  som tagit bilderna hade han rekommenderats en fotokurs. Vid Södermalmstorg frågar en man sin barhuvade kompis hur han har det i kylan: Jag grejar det, det är lugnt. Jag grejar det.

Pieter ten Hoopen t v med dansk gäst

Soligt som sagt så jag går över Centralbron till Kungsholmen. En bister vind får mig att komplettera huvan med mössa. Tittar in på Stadshusets gård. Vackert ljus och en kul scen med dubbla fotosessions.

Dubbel fotografering

Fortsätter Norr Mälarstrand och kommer kvarten för sent för att hinna in på Scandinavian Photo och kolla om de har ”camera hand wrist strap”, vilket blir mitt nästa inköp.

Vinterkyss med Storkyrkan som fond

Fridhemsplan och strax trappan ner från St Eriksbron. Via Centralstation över Vasabron, genom Gamla stan, Slussen  och hem. Vid Henriksdal får en yngre kille negativt svar på frågan om bussen stannar vid Sickla. Kompisen kastar in huvudet ”i allafall lite värme”. Själv hade jag inga problem alls.

I det här inlägget fick ni de ”vackra” bilderna, i nästa kommer de fula.

2 svar på ”Härlig vinterdag”

Utan att ta ställning i det enskilda fallet som dom säger på teve… så håller jag med om detta med Kråkhultar’n. Fenomenet finns överallt inom den kreativa sfären – och därmed på FS. Lägger märke till det om inte dagligen så ofta. Sen kan man vara en ypperlig fotograf utan att ha gått minsta kurs.
Älskar dina vandringar i Stockholm, antagligen för att jag kan hänga med i svängarna för det mesta (och annars kollar jag på kartan). Gillar samtliga av dagens bilder, var på sitt sätt. Kul att kunna säga det – jag känner mig mindre enkelspårig då ,-)
/tim

Inte alltid lätt att begripa varför han/hon fick ställa ut, när bilderna är grönstickiga sneda oskarpa föreställande triviala ting och vad det verkar taget med toycamera. Iblandkännsdet som om det blir svårare och svårare att hitta pärlor i detta enorma bildskval som sköljer över en.
Kul att du hänger med, och gillar det.
Ska läsa DN och käka frukost. Sen kommer nästa blogginlägg.

Stängt för kommentering.