Kategorier
Stockholm

Klockan ett

Klockan ett. Klockan ett, på dagen, går jag ner till Konsum i ett underbart busväder. Skönare när jag har det i ryggen på vägen hem, än rätt i nyllet på vägen dit. Det triggade igång min fotolust så 5DmkII fick hänga med. På Konsum hände dessvärre en liten malör, en glasburk fick in en knockout på kameradisplayen som numer har en fet spricka. Tejpade. Intervision, och kanske koll med försäkringsbolaget. Kan bli intressant att testa försäkringen.

Har just skrivit tillbaka till mina avlägsna släktingar i Australien och behöver nu ett stort kuvert så fotot jag skrivit ut åt dem får plats.

Passar på att skriva ut en del annat också men det går inte riktigt som jag vill. Klickade ”skriv ut” på fem bilder och trodde de hamnade i skrivarkön. Noterar inte att det är fem ex förvalt så skrivaren tickar ut samma bild hela tiden. Till sist kollar jag ju.

Läser vidare i ”Approaching Photography”. En hel del nyttigt och intressant. Gillar att det är lite läsning till bilderna. Och att få lite nyttig input.  Riktigt bra bildmaterial därtill, många bilder jag inte tidigare sett.

”This exhibition is not for the public, it´s only for one person; you who are here.”         Man Ray, photographer and painter

Detsamma gäller min blogg.

12 svar på ”Klockan ett”

Visst är det så, Matti. Du och jag kanske inte orsakar tittarstorm, men vi vet vad vi vill och vet att vi är bra på det vi vill. En fågel i handen ÄR bättre än 10 på taket.
Är det inte samma yra pälstant på bild 2? Du följde alltså (med) henne hem! Jag ska inte lägga mig i ditt privatliv. Men du hade i alla fall tur med vädret! ,-)
/tim

Rätt skön känsla ändå, att veta vad man vill och då och då lyckas göra det:-) Betr pälstanten stod jag still på samma plats, roterade bara lite. Som fågelskådare ser jag hellre tio vilda fåglar, gärna olika arter, på taket, än en tam gråsparv i handen.
I morgon, ja i morgon, då…
…kommer DN och jag kanske somnar om efter sudokun.

Åhhh, vad trist med kameran.. Det verkade vara en bra bok du fick tag i, fanns alla citat med i den eller är det något du tidigare tagit till dig?. Man Ray e bra på det han gör. Gillar första bilden skarpt. Ha det /Mirja

Citaten finns i boken. Gillar också Man Ray, stötte på honom långt tidigare när jag kollade dadaism, futurism med mera. Kameran? Äh, jag överlever. Tejpade så den går att använda. Tack för titten.

Ja, inte personligen utan namnet såklart 🙂 Jämfört med alla stora inom fotografin, där är det få namn jag kände till innan foto blev ett intresse.

Haha, jag mitt svar kan ju tolkas på många vis insåg jag nu. Har varit lite tröd de senaste dagarna. Jag är fruktansvärt dålig på att komma ihåg namn, men mitt bildminne är det inget fel på. Många gånger när någon talar om kända konstnärer så har jag ingen aning men får jag se en bild, målning eller likande så brukar jag hänga med. Vad tapper du är, jag skulle varit helt knäck om det bara kom en repa på min kamera. Barnsligt kan man nog säga! Ha det/Mirja

Ang kameran, Ja du Matti, alltid lika positiv i alla lägen, vart rätt lack på mig själv när jag la ifrån mig min 40D med displayen liggande mot för mig knappt synbara galsbitar och där fick jag min första skada. Hoppas det blir den sista.

Dina bilder inte att förglömma så fastnar jag för bild 3. Gillar hur du fångat linjerna som delvis gömmer sig snön.
Ha en bra helg Matti//Sven

Kul att du tittade in, Sven! Det var en klen smäll som fick glaset att spricka, så känslan var mest ”hoppsan!”. Är mest nyfiken på om det går på försäkringen, annars får jag höra mig för efter ngn som täcker skador (utan en fet självrisk).
Måste kolla vilken blogg du kommenterar, jasså du gillar det mörka tunga som omger den unga flickan på hennes väg hem. Den bilden fick jag stå och vänta på så det gläder mig att du gillarden.

Busvädersbilden är en riktigt sköning. Kvinnan fint inramad och bra fotad i steget. Ligger en tung svärta i bilden som får den att bli dyster. Mycket bra!

Mvh/Peter

Stängt för kommentering.