Kategorier
Stockholm

Moddus Operandi med G11

Moddigt värre när jag väl kom iväg. Återigen var det snöandet som triggade mig. Hade först tänkt att ta med 50D & 16-35:an, men det blev G11:an. Den får plats i jackfickan.

Hoppar av vid Henriksdal och kollar en idé jag har. Den kräver såklart mänsklig närvaro, och sådan är det sparsamt med här. Å andra sidan föreföll idén inte lika bra idag så det kvittar. Får ett fint träningspass i modden när jag går ner och under Danviksbron och längs kanalen mot Saltsjön. Rundar Fåfängans klippas östra stup och går längs kajen mot färjeterminalerna. Det har för länge sedan slutat snöa.

Tittar in i Fotografiskas bokhandel men hittar till min lättnad inget jag måste köpa.

Fortsätter mot Slussen och tar en runda i dess interiörer. Svårfotat här i mörkret. Hittar ett trevligt ställe som det absolut skulle kunna bli ett bra gatufoto av. Bara det kom någon, och det gör det inte. Haär får jag ha tur om jag ska lyckas vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Batteriindikatorn varnar, dags att åka hem.

10 svar på ”Moddus Operandi med G11”

Härliga bilder. Skulle varit ute idag en stund innan planeringsdag på jobbet, men jag såsade runt hemma så jag kom inte iväg ut.. Vad sur jag blir på mig själv. Nu är jag lite snabbare igen när jag börjat äta igen, så en tur i morgon kanske blir av. Ja, det kan vara bra med omväxling av kamera eller objektiv. Jag kanske ska ta med min lilla digitala själv och testa lite gatufoto, på väg till jobbet. Ha det/Mirja

Hade det inte snöat hade jag nog latat mig i soffan. Men det piggade upp i fotonerven att komma ut, så kanske håller suget till i morgon och ännu en runda. Men då blir det nog 5D och 50D som får följa med. Ha det bra du med.

Fina bilder. De hemlösas grotta föll mig direkt i smaken, Och kvinna i den vita kappan som går jämms med vägbana trodde jag nästan att hon gled på ett eget spår 🙂
När snöflingorna dalade som vackrast, fick jag en längtan att vara ute med kameran, men jag nöja med att betrakta de dalande flingorna över skolgården.
Ha en bra helg Matti
/Sven

Lite klent med keepers i dag, men trean är nog bäst med vita kappan mot det mörka berget och en avsiktligt styckad rödhårig jägare. Men De hemlösas grotta blev ju rätt maffig. Snöfallet var kortvarigt, iaf i stan. Ha en bra helg själv, Sven.

Jag gillar den svävande kappan i det nedersta fotot, passar bra ihop med den nedklottrade och folktomma tunneln, eller hur?! Inte ett foto har jag fått till i all snöyra, ganska frustrerande att inte komma ut med kameran faktiskt. Jag får nuta av dina alster istället. /Malin

Det här var vad jag åstadkom, tunneln, folktom eller ej, och kappsvävaren var väl okej tycker jag också. Har suttit och grävt i arkivet och hittat en hel del jag gillade. Riktigt kul!

Gillar också bilderna. Den första med kajkanten och den lilla strimman av vatten är kul. Tunneln är ett konstverk och den sista för tanken till en fågelskrämma på en pinne, fast ovanligt fräsch fågelskrämma då. 🙂
//Claes

Fågelskrämma, det skulle hon höra… 🙂 Kul att du såg ngt i den första. Hade ett fint isflak till det nedre vänstra hörnet men paret hann inte komma i bild förrän det var borta. Tunneln var en häftig upptäckt. Kul att du tittade in, Claes. Tack för det och välkommen tillbaka.

Stängt för kommentering.