Kategorier
Stockholm

Über klar

Reklamtavlor, -affischer, skyltar, anslag, riktningspilar, meddelanden och dylikt är gatufotografens bäste vän. Men ibland kanske det blir lite övertydligt.

Varken humor eller annat budskap. Blott ”Fotgängare” och en – fotgängare. Kanske tillför skuggorna och reklamens anfrätta, slitna yta något? Och väskans vitröda?

Nu vankas minus igen, härligt! Åkte skidor med mina elever i eftermiddags, lite väl blött. Träffade vid tillfället ett par av mina gamla elever, första ring nu, som mindes när de åkte skidor med mig. Tiden går.

4 svar på ”Über klar”

Väskans vitröda och jeansens blåslitna gör sig riktigt bra så det är tur bilden inte är i svartvitt. Va?! Var det verkligen jag som sa det?!
Det där med gatufotografens bäste vän har jag kvar att upptäcka. Jag har nämligen ett inbyggt anti-reklamfilter, tittar nästan aldrig på affischer o liknande eller reklamblocken på teve. Dom är under all kritik. Hmmm… hur kan jag veta det?
Det här budskapet hajar jag dessutom inte – eller man måste se vänstra halvan för att vitsen ska uppenbaras? Känner naturligtvis till bilden/motivet, men det räcker ju inte. Fast det kan ju kvitta för här handlar det om DIN bild. Och den var bra ,-)
/tim

Vet inte heller vad budskapet är, eller vila de tilltänkta mottagarna är. ”Mjölk ger starka ben?” Det gläder mig att du gillar MIN bild av det hela 🙂

Google search ger följande…
Volvo säljer in sin nya, supersäkra, bil med en reklamkampanj där unge herr James Dean är ute och promenerar i regnet, nåra år innan han körde ihjäl sig. I Aftonbladet förklarar reklamfirman hur de tänkte:
Vi drog oss till minnes bilden där James Dean går vid Times Square. Det finns något magiskt med kända människor som är ute och går – som vanliga människor i vardagen.

Jag tycker fortfarande att det är lite långsökt men så kan jag vara lite trögtänkt. Det röda och blå gör fotot, som TIm redan påpekat. Det var vårsolskänsla ute igen, helt märkligt men det kändes bra. /Malin

Man tackar. Brukar själv googla det mesta men försummade detta. Långsökt är ju bara förnamnet… Men de menar nog att det är säker t o m för kändisar att promenera förutsatt att alla bilar är Volvo. Volvo har ju ngn slags persondetektor numer.

Stängt för kommentering.