Kategorier
Stockholm

Resdrömmarna

”Om jag hade pengar…” skulle jag strunta i om mina blommor dör allihop och åka till Manchester. Ta tåget till Liverpool. Och när jag är klar där färjan över till Dublin. Bussen tvärs över gröna ön till Clifden. Båten från Cleggan till Inishbofin. Och plåta, plåta, plåta överallt. Det vore en resa det! Skulle vara kul att träffa Sean på Clifden Town Hostel igen och se om han minns mig.

Inishbofin är en ö i Atlanten, utanför Irlands västkust. Har varit där några gånger och gillar stället skarpt. Härlig natur med sandstränder i ena änden och brant stupande klippor iden andra, med grottvalv formade av havet och taggiga klippor i norr och mjukt rundade hällar i söder. Några små hussamlingar i mitten och i båda ändarna. Vore kul om man kunde komma människorna så nära så det funkar att fota dem.

Pengar, pengar, pengar. Får skriva ner min itinerary och mejla den till turistinfon i UK så får de ta reda på åtminstone vad första benen kostar. Det vill säga Manchester-Liverpool-Dublin. Resten har jag koll på, det skulle bli mitt nionde besök i Dublin om det blev av.

I Dublin skulle jag nog fota runt Busaras, busstationen och alla jobbpendlare som kliver på och av sina dubbeldäckare vid Eden Quay, eller Tara Street train station.

Behöver komplettera fotoutrustningen med fler minneskort och en portabel hårddisk. Annars klarar jag mig nog på det jag har. Eller snarare, jag måste klara mig på det jag har. Har knappast råd att både köpa ett 35 mm:s och åka på semester. Så 5DmkII, 50D, G11, 50mm/1,2 och 16-35mm/2,8 får det bli.

Eller så får jag gapa över mindre och nöja mig med Manchester.

4 svar på ”Resdrömmarna”

Härligt det låter! Drömma, längta och planera är spänningen och glädjen och att sedan nå målen är lyckoruset som gör allt värt besväret. Du kommer nå dina resdrömmar och 35mm:s! /Ha det Mirja

För oss som får nöja oss med att se på dina alster så hoppas vi att du håller dig från bokaffärer ett tag framöver så att du kommer iväg! Ditt itinerary låter inte helt fel, jag är säker på att du vet var du ska ta vägen med kameran. /Malin

Soffan anmälde sin snara ankomst och slutbetalning, sen ska det inte vara några stora utgifter före sommaren. Vore ju super om jag kom iväg!

Stängt för kommentering.