Kategorier
Stockholm

Hjälp, nu kommer dom!

Såg en massa fönster och balkongdörrar i porten och utanför. Invasion är nära! Vilket elände det kommer att bli att bereda plats för fönsterbyte. Har blomhyllor framför varje fönster, hyllor som är fulla med tidskriftssamlare och arkivlådor. Måste med andra ord tömma hyllorna först, sen flytta på blommorna och sist flytta på hyllorna. Och passa på att städa. Hoppas jag får en rimlig förvarning så jag hr tid på mig.

Var inne efter jobbet och slutbetalde soffan. På onsdag kväll kommer den. Sen ska jag softa, ofta.

Har nu bloggat varenda dag i januari.  Tar kanske, kanske en paus. Om någon skulle undra. Eller så slänger jag in lite gammalt. Ni märker.

12 svar på ”Hjälp, nu kommer dom!”

Du hotar med paus när soffan kommer, hmmm du skulle vara saknad. Hoppas inspirationen håller i sig även i vågrätt läge. /Malin

Soffor är farligt Matti……..
Hur många gånger har jag inte blivit kvar i soffan istället för att gå ut med kameran.
Fast vad sköööönt 😉
//Claes

Kommer vi att få se ett foto på den här ofta omtalade soffan? Jag har blivit riktigt nyfiken på form, färg, material… ,-)
Fönsterbyte på den här årstiden är ingen hit, det vet jag tyvärr allt om. Och då hade inte jag några hyllor som måste röjas och rivas först – så min sympati har du!
Dagens (kvällens) bild gillar jag skarpt! Kanske bland annat för att den ståtar i ensamt majestät?
/tim

Foto på soffan? Enklast möjliga bäddsoffa, MIO, färg röd. Ska ju ha råd att åka till Mancherter också.
Såg just att de travat en massa fönster utanför min lägenhetsdörr. Blir något för soffgubbarna att bita i! Det ser lite smalt ut för en emballerad tresitsmöbel.
Bilderna ja, slängde ut en näve efter söndagen mest för att tvinga mig att ta nya, respektive få mig att ta paus från varje dags-bloggandet. Inte för att det är så jobbigt, mer för att jag kanske skulle behöva ägna mig åt eftertanke.

Eftertanke kan vara svårt. Man är ju ofta väldigt entusiastisk när man kommer hem och går igenom dagens skörd och då kanske man inte är så selektiv som några dagar senare. Eller så funkar det precis tvärtom. Man är väldigt entusiastisk när man kommer hem – men tycker allt är crap. Någon vecka eller månad senare tycker man precis tvärtom.
Röd soffa låter piffigt! Vet inte var jag har det ifrån men känns otippat när det gäller dig. Behöver jag säga vilken färg min bäddsoffa har? (Anses inte vara en färg ens utan ett tillstånd.)
/tim

Ja, var har du det ifrån? Soffärgen alltså. Din soffa är m a o blå?! Vardagsrummet går lite i jordfärger, lite varmt sådär, med ett par gamla fina 50-talsfåtöljer (renoveringsobjekt) och ett par stolar i blått (arvegods, ska kläs om).
Med bilder är det väl som med färg kontra svartvitt, en del kräver eftertanke och ökad mognad hos fotografen, andra gillar man direkt. I egna bloggen kan det kvitta vilket.

Blå? Det är ingen jeanssoffa! Nej, svart såklart. Med färgklickar i vitt, sand och brunt. Sepiasoffan, kallad.
Verkligen retfullt med DIN nya soffa, jag hade gått i taket. Inte för att dom hade kommit förbi bättre för det. Något annat som slog mig – vad säger t ex brandmyndigheterna om sånt här? Får man verkligen blockera så pass mycket (som det låter) om en krissituation skulle uppstå?
50-talarna låter spännande. Hur ser de ut (om vi bortser från att de är renoveringsobjekt)? Är det relativt bastanta pjäser i något ylletyg och med träklädda armstöd – eller är sådant stuk på möbler ännu tidigare kanske…?
/tim

Trodde du hade en Moody Blues-soffa. Intressant aspekt, brandsäkerhets-. Förmodligen INTE okej. Fönsternissarna kommer på tisdag för övrigt.
50-talarna är inte märkvärdigare än att de är med relativt låg rygg och med smäckra ljusa armstöd i trä.
Men det var förbannat retfullt det hela (med soffan). Ringde säljaren som hävdade att jag måste betala 890:- till för nästa utkörning men när jag snackade med lagret lät det inte så. 890:- , då får köpet gå tillbaka.

Ja – du menade SÅ såklart! Jo, men det stämmer. Jag är moody och blue om vartannat och ibland (läs: ofta) samtidigt.
När fönsternissarna väl sätter igång (på tisdag) går det relativt snabbt. Är det loftgångar (heter det väl?) där du bor? Med tanke på att fönster och balkongdörrar står och blockerar menar jag. Du borde kanske ha ringt MIO när du såg alla dessa och anade oråd, för det var väl dagen innan, eller? Men 890 kr, absolut icke.
/tim

Svart, är det ett tillstånd, eller är tillstånd nå´t man behöver för innehav av svart soffa? Fast du menar ljus/inte ljus.
Inga loftgångar utan trapphus med sex lgh per våning. När jag åkte hemifrån i måndags morse var det tomt, efter jobbet åkte jag in till MIO och fixade och när jag kom hem var det fullbordat, kaoset i trapphuset. Fick sms:et i fredags men då var det utgång, lördagen slet hårt på kroppen så jag väntade till måndagen. Misstajming helt enkelt.
Men nu ska det städas och flyttas. Två meter fritt vill de ha för att kunna jobba. Glöm det, de får vad som bjuds!

Stängt för kommentering.