Kategorier
Stockholm

Motsols men inte motvalls

Vårkänslor!

Är uppe tidigt och kan skåda en lovande soluppgång. När jag väl bestämt mig för en gatufototur kämpar solen ändå mot molnslöjor, påhejad av en talgoxe som kör cykelpumpen. Slår förresten min vanliga komma iväg-tid med en halvtimme. Imponerande!

Fastnade för butikslokalen med den ledsna gardinen. Perfekt att det kom någon ut ur porten, istället för att bara knalla förbi.

En triangel i vitt, plus att jag gillar skylten

Har utsett Röda bergen som utflyktsmål. Längesen jag var runt där. Gjorde en skoluppgift när jag gick på Poppius, tror jag, om en chilensk grafisk konstnär. Han bodde här och hade ateljén i någon källarlokal.

Husse i motljus, tyckte det var kul att bli fotograferad, eller om det var å hundarnas vägnar

Varmt i solen, råare i skuggan. Kollar runt lite och hamnar snart vid Norrtull, denna ohyggliga trafikapparat. Rörstrandsgatan badar i sol och jag får en motljusbild på en munter äldre herre som är ute och rastar både sig och sina hundar. Har inte laddat batteriet så jag försöker vara lite restriktiv med fotandet.

Försökte hitta en bra vinkel på konstverket, nu placerat uppe i högra hörnet

Under S:t Eriksbron, ett favoritställe

Under samma bro

Håller mig i solen och passerar Karlbergs station där unga och gamla skidåkare kommer och går. Den soliga promenaden följer nu Norrbackagatan och jag mellanlandar under favoritbron St Eriks. Ruffigt och nerklottrat, ja, graffiti också. Och så den där trappan! Måste bara ta ännu en siluettbild.

Asså, jag är svag för trappor. Försöker jobba bort det men det har inte gått fullt ut. Får fortfarande återfall

Tar mig upp till Torsgatan och passerar Bonniers konsthall. Här verkar man förbereda en tillställning med musik. Får en i mitt tycke skön bild tagen.

Skönt ljus i själva lokalen plus speglingens blå inramning. (Min bild ”Meditativ läsning” togs på samma ställe).

Nere vid Norra Bantorget, i det nybyggda hotellets lobby (?) sitter två yngre män inbegripna i samtal. De märker inte när  jag  stannar, backar och plåtar dem.

Sköna former på fåtöljerna och något som ser ut som en jättegura mellan de två samtalarna

Kikar som så gott som alltid in på Centralstation när jag har vägarna förbi. Älskar dunklet därinne. I dag hittar jag inget särskilt och jag fortsätter mot Slussen. Tittar efter skuggor och speglingar utanför Café Vulpino (tror jag det heter) vid Gamla stans tunnelbanestation. Ska nog ta en fika där inne någon gång och plåta samtidigt. Verkar vara ett riktigt skönt ljus där, när solen skiner in. Men nu i dag åker jag hem.

Kollade upp stället, sent omsider. Vapiano, restaurang.

6 svar på ”Motsols men inte motvalls”

Fåtöljerna är sköna i så väl form som att sitta i, Ägget av Arne Jacobsen. Min enda möbel jag tog med från huset i Frankrike. En skön samling foton från idag och trevlig läsning för någon som återhämtar sig efter en natt med ett magsjukt barn. Fingrarna korsade för att det inte sprider sig i familjen som den löpeld det brukar. Ha en bra kväll! /Malin

Magsjukan kommer och går även hos oss, dock utan större spridning. Trevligt om min blogg kan lätta lite på stämningen i kräksjukeland.

Stängt för kommentering.