Kategorier
Stockholm

Lördag utan lycka

Gör samma resa som när jag åker till jobbet. Nu slinker jag in på Enskede IP för att kolla Enskedes U19 möta Djurgårdens i Juniorallsvenskan Elit Norra. Avsikten är att morsa på en gammal bekant, Anders Bengtsson. Då jobbarkompis och lagkompis, nu ansvarig för Djurgårdens lag. Får en kort pratstund innan matchen. DIF har fått se sina bästa ta ett kliv uppåt i organisationen och är inte så spetsigt. Trots stort bollinnehav får de se hemmalaget ta ledningen. I andra får Enskede en spelare utvisad och Djurgår´n kan kvittera på en snygg bicykletas av Simon Strand. 1-1 står sig och Enskedespelarna är de som jublar efteråt. Simon Tibbling utpekades av sin tränare som en stor talang vilket denne visade i andra halvlek. Låg tyngdpunkt, kvickt första steg och bra blick. Ett namn att lägga på minnet!

Vänder åter och hoppar av tunnelbanan vid Skanstull. Ser just inget att plåta. Uteserveringarna är fulla av folk, men det är inget att knäppa. I trädens skugga sitter a-lagarna med sina burkar och flaskor, inget att ta en bild av. Går förbi Mosebacke med anledning av Art of the Streets. En ung pojke får sin axelväska visiterad av en polis. Åtskilliga sprayflaskor plockas upp. Tar en bild men då killen kan identifieras, publicerar jag den inte. Bilden är ju inte bra, bara dokumenterande. Försöker få till något på Slussen, medan jag väntar på transport hem. Det går sådär.