Kategorier
Stockholm

Slussen för femtielfte gången

När det skiter sig med inspirationen brukar jag skrota runt i Slussens underjordiska trafiksystem. Alltid finns det någon liten, eller stor, detalj att fotografera. Eller ett plötsligt stopp i trafiken…

Motorstopp kontra pedalkraft

Slussen ligger ju så bra till. Vare sig jag kommer hemifrån eller från jobbet, är det lätt att stanna till, gå en runda, och sen fortsätta färden.

Någon att se upp till

Asså, jag gillar den här bilden! Det fattas något i trappan, men det tycker jag är överkomligt.

Mörkt och härligt kan det vara också. Frågan är hur länge Slussen kommer att få vara kvar och hur det blir under, och efter ombyggnationen. Och för vem bygger man, människan eller mammon?

Blå gången

Reflektion

Det är bara att plåta på. Det blir värdefulla bildminnen vad det lider.

Ni som följer mig vet att jag ibland får en låt i huvudet, eller bara en textrad som jag inte minns ursprunget till. Senast var det ”those were the best years of our lives”. Att googla funkade inte. Gissade på Blood, Sweat&Tears och en inspelning på kassett av en radiosänd livespelning. Hittade inte kassetten och inte heller när jag kollade B,S&T-låtar på iTunes fann jag vad det kunde vara. Kollade så sent som i eftermiddags med en skapligt musikbevandrad kompis men han är nog för ung. Återupptog sökandet när jag kom hem. Plockade med några kassettband som legat på skivspelarlocket ett tag. Hittade liveinspelningen med blåsnissarna men det häftiga var att ovanför hade jag skrivit Iron butterfly – The best years of our lives! Så min aning var rätt, fast fel. Och jag kollade till och med på Iron Butterfly (och King Crimson) på YouTube i förrgår kväll. Ursäkta, men jag tycker sån´t här är sketakul!