Kategorier
Stockholm

Blandade synpunkter

Läser om ett nylanserat öl, Södermalms Hipster Ale. Ser fram emot ett motsvarande Gubbster Ale.

Möte

Höst- och mässtid. Först ut är öl&whiskymässan på  Nacka Strand. Månadsskiftet 29 september- 1 oktober och 6-8 oktober. Kanske finns hipsterbiran där? 18-20 november är det dags för Fotomässan ute i Älvsjö.

Que?

Metro larmar om fem års Slussenkaos  när väl ombyggnaden startar. Det låter ju alla tiders! Vi är cirka 100 000 resenärer som behöver ha en resesituation som funkar. Trafikborgarrådet Ulla Hamilton avböjer att kommentera.

Crime scene?

Annars är ju Terje Hellesøs bildfusk den stora grejen i de flesta bloggar och annorstädes. Varför gjorde han på detta viset? Kanske kände han att det gäller att synas så mycket och så ofta som möjligt i konkurrensen. Och i Terjes position är det bara fantastiska bilder som duger, och vilket j-a jobb skulle det inte vara bakom lodjursbilderna om de varit äkta. Till sist blir det omöjligt att överträffa sig själv. Och hänger ens försörjning på detta är månne steget till fusk kortare? Å andra sidan kanske han borde klara sig på kurser och föreläsningar, vad vet jag? Jag är mer bekymrad över hur han ska hitta tillbaka till en fungerande vardag. Och över mentaliteten hos en del som yttrar sig t ex i Terjes gästbok. Det är mänskligt att fela och det är naturligt att bli besviken och arg. Men det är större att förlåta.

Fimpar

Är annars nyfiken på när jag får nästa nummer av Black+White Photography. ”On sale 8th September”. Det har hänt att jag fått den ganska snabbt men oftast i slutet av månaden. De har svårt med logistiken, engelsmännen!

THINK…

På nätet hittar jag  om hur en fejsbokare fick sitt konto raderat sedan han lagt upp en bild på sin femåriga dotter, läs här om Facebook-moralen. Längst ner på den länkade sidan finner ni fler artiklar om hur Facebook styr och ställer och hur omöjliga de är att få kontakt med, annat än via ett formulär. Har stundom vacklat i mitt ickeförhållande till fejan och funderat på att ändå gå med, Kamera&Bild har i sitt senaste nummer ”10 facebooksidor värda att gilla”. Efter att ha läst artiklarna är jag inte ett dugg intresserad.

Funderar annars på ett längre break. Bara fotografera utan att publicera under en månad eller längre. En får se.