Kategorier
Stockholm

People och bussar

Har läst ut  Christopher Isherwood´s ”Farväl Berlin”. Bra jobbat att krama filmen ”Cabaret” ur den storyn. Men bra är både bok och musical. Trevligt att träffa Sally Bowles igen. Och det innehåller ju dessa för en fotograf så kittlande rader: ””Jag är en kamera med öppen slutare, helt passiv, mekaniskt registrerande. Jag registrerar mannen som rakar sig i fönstret mitt emot, kvinnan i kimono som tvättar håret. En dag måste allt detta framkallas, kopieras omsorgsfullt, fixeras.”

Känslan av att vara förföljd

Gatuslalom

Tilt

Passade på att kolla lite om de nya bussarna när jag träffade en bekant som är busschaufför. För oss resenärer är det ju fräscht, om än trångt på vissa platser. I stort är de nöjda, men alkolåset är ett problem då det krävs en väldigt exakt utandning. ”Blås hårdare”, ”blås längre”, ”blås mjukare”, det har hänt att turer fått ställas in på grund av att föraren inte kunna blåsa på ett riktigt sätt. FM-radion är svår att ställa in och vid svängar vrider bakdelen på de kortare bussarna ut kraftigt vilket gett skador vid manövrer i trängre utrymmen. Som det kan bli!