Kategorier
Stockholm

Samtal över ett par jeans

”Oj vad många som gillar min bild! Eller är det bättre om inte så många gör det?”, rubricerar Bengan Björkbom sin senaste blogg på FS. Intressant! Har tänkt i samma banor själv ett längre tag nu. Det är ju flera som kikar på min blogg på FS än som besöker ”Fotospår”, men varför gör de det? För att de vill se just mina bilder? Eller är de bara nyfikna i största allmänhet? För mig är ”Fotospår” platsen där jag visar hur jag fotograferar, hur jag leker och experimenterar, där jag dokumenterar mina gatufotopromenader. Och jag hoppas att åtminstone några av besökarna är ”stammisar” som vill kolla vad jag pysslar med. Men det vet jag ju inte då de flesta inlägg här blir okommenterade.

Olika som bär – olika sätt att bära

Päls är mord, aldrig mode

De senaste bilderna jag lagt upp på FS har inte fått en enda kommentar och jag har tagit bort dem efter någon vecka. Det är ju så´nt inflöde av bilder så det är lätt att ens bild drunknar, att de som kanske skulle förstå den inte hittar den. Och ur den synpunkten kan jag förstå tillblivelsen av en exklusiv grupp som Selected Activated. Funderar på en egen minipool: ”Deleted Completed”.

En får se vilken väg ens fotograferande tar helt enkelt.

Duo

Speglar sig

SvD 02 SLUSSEN

Tar mig i alla fall in till stan. Klippning är prio ett. Men klockan är bara kvart i och jag får en tid halv två. Passar på att kolla antikvariatet Alfas fotohyllor och kommer ut med  Rolf Wertheimers ”fotografier”. Jagar sen ett par jeans och när jag ska betala blir jag tilltalad av en man: ”Hittade du nå´t bra på Alfa?” Jag tar fram boken och visar den. ”Åh, det är stockholmsbilder!” Jag berättar att jag också plåtar lite i genren och han frågar om jag givit ut någon bok. ”Det har jag”, svarar jag, ”men det är ju inte så märkvärdigt nu för tiden.” Sen stör expediten och vill ha betalt för jeansen. Medan byxorna packas ner i en plastkasse frågar mannen om jag sett en bok om Paris, innan de byggde boulevarderna. Ska precis svara när expediten lägger sig i igen och vill ta hand om mannens inköp. Jag morsar och går ut. Går sen och får kalufsen kortad. På Drottninggatan tittar jag in i ännu ett antikvariatet och gör ett fynd: ”Okänt Paris”, text Ivar Lo-Johansson, bild Tore Johnson. En bok jag letat efterFick 50:- rabatt på grund av skadat omslag. Och en återkoppling till samtalet tidigare.

4 svar på ”Samtal över ett par jeans”

Känner igen det där med kommentarer på bilder på Fotosidan, jag lägger knappt in några bilder längre. Fördelen med att ha en blogg på Fotosidan är att bloggarna är samlade på ett ställe och man direkt ser när det kommer nya inlägg. Jag vet att många inklusive mig, inte följer så många andra bloggar. Det känns mycket bökigare att leta efter bokmärken och kolla vad som hänt på separata bloggar. (Fast din brukar jag följa, även om jag inte kommenterar varje gång.
Hälsar /Claes 🙂

Håller med dig om bloggarna, på FS och här. Det är inte så många bloggar utanför FS som jag följer heller. Kanske fem-sex, och då är de i huvudsak rena bildbloggar. Men jag är glad att du följer min blogg 🙂

Ett trött men nöjt hej från mig som äntligen har ett hem som börjar ta form. Väldigt lite läsande och kommenterande från mig, ingen ork eller inspiration kvar när dagen är över. Ha en fortsatt bra helg! /Malin

Stängt för kommentering.