Kategorier
Stockholm

Mot Detroit

Lön. Här tror man att man är på grön kvist igen, och så poppar den ena utgiften efter den andra upp. Nyss slog det mig att jag behöver köpa ett nytt SL-kort och bara det är en rätt fet utgift. Tandläkaren jagar mig och när han får tag i mig går en tusing till. Berlin får vänta!

Gustav lirar boll i Gamla stan

51 skäl att hata sthlmDN i dag:  ”Stockholmare kan nämna sin stad i samma andetag som New York, Tokyo och Paris vilket gör att de framstår som helt verklighetsfrånvända eftersom sanningen ligger närmare Budapest, Minsk eller Wien.” Vad är det för fel på Minsk!?

Munter fikastund

Läser också i DN om bilen som föreslår fikapauser. Vore inte dumt med t ex en app i ifånen som föreslår en alepaus och tipsar om pubar i närheten med bra sortiment. Å andra sidan är jag ytterst snål under mina vandringar i Sthlm, varken fika eller ale. Annat var det i Manchester.

Målmedveten vimlare

Käkar lunch hemma innan jag beger mig ut. En ”resa mot okänt mål”. Jag har siktet inställt på Detroit. Och där har jag aldrig varit tidigare.

Mobilt prat i vitt

Busskaos vid Slussen. En ledbuss har nosen mot ett träd och har helt missat att komma runt och blockerar nu för all inkommande busstrafik. Lyckligtvis tar föraren av min buss ett eget initiativ, tar mötande körfält in och kör sen mot färdriktningen inne på terminalen.

Helen Levitt på Fotografiska

Men jag börjar på Fotografiska och Helen Levitt, ”Urban lyrics”. Gillar hennes bilder. Har nog hämtat en hel del inspiration i hennes fotografi, det ser jag här.

Karl Robert Pettersson, längst till höger

Jag fortsätter i höstsolen och stannar inte förrän inne i Konsthallen på Köpmanbrinken. Här är det vernissage på utställningen ”Hemmestatorp”, Karl Robert Pettersson ställer ut bilder från sin barndoms boning. En skvätt vin senare fortsätter jag upp till Gallerian. Kollar World Press Photo och tar ett gäng bilder själv.

World Press Photo & cat

Här möts vi likt två nålar i en höstack, mäster Bengt och jag. Trevligt! Vi pratar en stund innan vi skiljs och går åt var sitt håll. Det vimlar friskt på Hamngatan och signalhornen tutar irriterat i korsningen. Vad är det med folk?!

Fotografen Joe Hutt med familj

Har ju en destination kvar. Detroit! Detroit ligger i Birkastan. Joe Hutt ställer ut ‘45s’. Jag träffar hela familjen som glatt poserar för en bild. Letar mig upp till Sveavägen och tar tricken hemåt från Rådmansgatan.

Ballongen

Tog sen tid att få bilder och blogg i ordning då jag fick utrymmesbrist på hårddisken. Fick slänga en massa bilder. Hoppas ni tyckte det var värt att vänta 🙂

Minsk?!

2 svar på ”Mot Detroit”

Minsk var jag i 1995 och 1996 ett par gånger, gillade stan redan då och har faktiskt funderat på en tur tillbaka. Så nära men ändå så långt borta brukar vara helt i min smak. Gillar Lewittfotot väldigt mycket. Trevligt att börja leta sig bakåt i dina bloggar nu när jag tycker att jag börjar komma på plats. Jag har inte glömt dig 😉 /Malin

Stängt för kommentering.