Kategorier
Stockholm

”Bingo!”

Hagsätragrenen av tunnelbanan rullar igen och vi fick en ny fin station vis Sockenplan. Ingen promenad från Gullmars i morse. Hinner därför kolla i Metro under resan. Några kul insändare: en som klagar på andras skitiga skosnören, en annan som önskar en gnällfri dag.

Gamla SL-kortet går ut i dag och jag beställde kanske det nya lite sent. Hoppas det kommer med dagens post annars blir det till att försöka överleva en cykeltur till jobbet i morgon.

Har hunnit några sidor in i ”Snaps”, Elliot Erwitts tjockis till bok. Den är inte helt skön att ha på magen när man ligger i soffan. I alla fall,

”Scores of times I watched Elliot improve his luck. ‘Something coming up here’, he would say, reaching for his hobby camera, usually on the appearance of an apalling dog, a sweet old couple, or whatever. As the subject approached I could just about hear his shutter´s preliminary clicks (rangefinder Leicas have unusually quiet actions). The subjects rarely noticed. Not always, but quite often, BINGO!”

Vilket förklarar mitt bildval 🙂

6 svar på ””Bingo!””

Ny fin station vid Sockenplan, jag undrar bara hur länge, en gnällfri dag! Det var nog många med dig som tyckte ”äntligen” ang t-banan.
Helen Levitt, ”Urban lyrics” på Fotografiska, infriade bilderna din förväntningar, tänkte ta mig en koll på torsdag om inget annat kommer i vägen.
Sven

Undrar om gnäll inte är ett måste i en stressad värld? Gnäll på småsaker kan ju kännas lite onödigt.
Jag gillar ju Helen Levitt, tycker hon plåtar som jag, fast mycket bättre. Men som jag skriver har jag nog hämtat en del hos henne. Själv ska jag dit igen, flera ggr.
Hur går det annars, har du fått något nytt kneg?

Aah, tillbaka i Sverige och T-banan rullar igen till Hagsätra, vilka nyheter!
Bingobilden gillas 🙂
Hälsar /Claes

Om du tycker att hon är bra så kommer säkert jag gilla det också. Det där med jobb verkar avlägset just nu och även mått bättre. Det blir att ströva planlöst på stan men ändå med kameran i gott sällskap.Försöker hitta lite inspiration till något nytt men där är det stop.
Hoppas allt är bra med dej.
/Sven

Stängt för kommentering.