Kategorier
Stockholm

Längtan efter vinter?

Nu när man har köpt upp sig på en ny vinterjacka är det inte utan att man längtar efter vinter och kyla, så man får ta den på sig. Eller så blir det att man tar den gamla vinterjackan på sig när man ska ut och gatufota, åtminstone om det väntas tuffa tag. Vill ju inte få en reva i den nya.

Vinter, Björns trädgård

Det fortsätter att diskuteras gatufoto på FS. Affe tycker att gatufotopoolens definition av gatufoto är för snäv när den kräver mänsklig närvaro. Själv tror jag att jag snabbt skulle tappa det sista av mitt intresse för poolen om det öppnades för ”klädstreck med olikfärgade klädnypor”//” en grill med rubriken sommar, övergivet fågelbo på gården, cyklar som står kvar, mönster i asfalten” (Bengt Hansson).

4 svar på ”Längtan efter vinter?”

Jag vill nog gärna att definitionen innefattar ett levande väsen av något slag.
Klädnypor i all ära………
Hälsar /Claes 🙂

Jag tycker att gatufotopoolen måste ha just den begränsningen, annars skulle den svämmas över av klädnypor. Och den behöver avgränsas från cityscapes, vilket väl är anledningen till att det ser ut som det gör. Däremot ”gatufoto” som begrepp behöver inte alltid vara precis så snävt.

Jag hoppas att de håller fast vid begränsningarna, kan inte se att det ökar kvaliteten i poolen, bara bildflödet, och det tycker jag är stort nog som det är. Bildkritik finns redan. Trevligt foto Matti, ger lite snölängtan även om jag faktiskt inte tycker att jag hunnit njuta av hösten än.
/Malin

En massa olika åsikter är det. Några hävdar att tiden är förbi för traditionellt gatufoto med okända människor i bild eftersom folk blir arga. Men det gällde redan för åtskilliga år sedan när Louis Faurer, tror jag, återvänd från Europa till USA o New York(?) år sedan och noterade en attitydförändring till det negativa. Och jag tycker att InPublic visar motsatsen liksom Street Photography Now Project. Men vad man ska göra åt kvaliteten på FS/GF vet jag inte.
Längtar efter regniga gråtrista höstdagar.

Stängt för kommentering.