Kategorier
Stockholm

Loppis, Smoliansky och fotboll

Laddar fotoväska och ficka med Canon 5DmkII plus 50D och 50mm/1,2 resp 70-200mm/4,0 och Fuji x100:an. Hoppar av bussen redan i Henriksdal. Tänker mig en liten sväng under Danviksbron och längs Hammarbykanalen och sen vika av och gå Stadsgården mot Fotografiska. Soligt och det är ett himla rattande och ändå blir det felexponerat av och till. Å andra sidan är jag inte så känslig för hur det är exponerat, ogillar de där superskarpa, perfekta, heldöda fotografierna man kan se ibland.

Mannen i tunneln

Konstaterar att den gamla järnvägstunneln är igenmurad och därtill avspärrad av ett högt staket, typ livrem och hängslen. Tog en bild där i vintras, ”de hemlösas grotta”. På Fotografiska är det kö så det får vara. Tittar till min kära pil i slusstunneln, ser en spegelskärva och leker lite med den.

Men favoritpil, och i en spegelskärva syns en cyklist, ser ni den?

Genom Gamla stan upp till Hötorgsloppisen, plåtar ett gäng skapliga porträtt och dylikt. (Kommer peta in dem här under veckan).

Holy smoke

På jakt efter litteratur

Kollar min färdplan, höll på att glömma Gun Gallery och Smolianskys ”Promenad bilder”. Små rackare till fotografier!

Smolianskys miniatyrer

Ligger rätt i tid för att promenera till Östermalmstorgs t-banestation och ta tuben till Ropsten. Hinner kika på Värtahamnen men det är ju staket överallt.

Vårt dagliga bröd, i Värtahamnen? 

Djurgår´n fick till sist bita i gräset, förlust efter straffar 6-7.

Letar mig upp till Hjorthagen där Djurgården U17 lirar kvartsfinal i pojkallsvenskan mot Västerås SK. Är kvar över förlängningen men går till straffläggningen då det både är kallt och skumt för fortsatt fotande. (DIF förlorar 6-7 efter straffar och det är färdigfotat för säsongen iaf vad gäller DIF och fotboll).

2 svar på ”Loppis, Smoliansky och fotboll”

Ser just att Djurgården säkrade platsen inför nästa säsong och gläds med dig som Stockholmare.
Slussen bilden med spegelskärvan blev jäkligt bra. Sedan gillar jag din komposition i bilden Smolianskys miniatyrer.
/Sven

Och Bajen tog en viktig seger för att hänga kvar i Superettan, en bra kväll för Sthlm 🙂 Kul att du gillar spegelskärvan och Smolianskykompen.

Stängt för kommentering.