Kategorier
Stockholm

Ännu en söndag på stan

Min ischias tonade av, tack och lov, så jag har inget att skylla på. Bara att bege sig!

Om jag slapp släpa på alla väskorna, skulle jag också vilja kunna sitta och bildbehandla och kanske blogga direkt efter att ha plåtat. Undrar vad hon har plåtat?

Börjar som så ofta om söndagarna på Hötorgsloppisen. Får med mig ett gäng fina porträtt, i mitt tycke.

 

Det finns några äldre kameror där, bland annat en Welmyflex och en med ryska bokstäver samt någon gammal Kodak. Ingen är dock i särskilt gott skick.

Knallar ner till italienska cykelfiket för en capucchino och en croissant. Experimenterar med bilder ut från fönstret. Blir inte hundra som jag vill ha det.

Förresten, Finepixen får jag lämna in. När den somnat in går den ibland inte att väcka med mindre än att jag får ta ut batteriet, stoppa in det igen och starta om. Missar några bilder på det.

Tittar till Galleri Kontrast och Helene Schmitz utställning ”Ur regnskogens skugga”, där Schmitz rest till Surinam i Linnélärjungen Daniel Rolanders fotspår.  Ett hett och fuktigt helvete med stygga insekter. Fortsätter bort till Candyland på Gotlandsgatan och sista dagen av José Figueroas ”Den oförberedda staden”. Figueroa kom på den glimrande idén att spänna fast en kamera på cykelns pakethållare och programmera den att ta en bild var tionde sekund. Sen cyklar han runt i Stockholm i en månad, i juli i somras. Uppskattar nog idén mer än resultatet.

2 svar på ”Ännu en söndag på stan”

Det var ju skönt att din ischias tonade av så att du fick din söndags tur. Porträttet på den galanta damen gillade jag, snyggt och välbalanserat. Sedan tyckte jag om sista bilden med kvinnornas blick på mannen: Det gör mig lite nyfiken på mannens ansiktsuttryck.
Hälsningar Sven

Vet inte vart ischiasen tog vägen, men försvann gjorde den och det var förbannat skönt! Gillar själv porträttet på en äldre damen, ett vackert åldrat ansikte. Mannen utanför kaféet tror jag lipade åt damerna 🙂 Tack för kommentaren!

Stängt för kommentering.