Kategorier
Stockholm

Grått, och beige

Har en diger agenda men tappade bort den ganska omgående. Börjar på Galleri Kontrast och vernissaget för Magnus Wennmans ömsinta ”De sista tanterna”.

 Fortsätter längs Skeppsbron och har en så´n där ont-i-magen-upplevelse av att missa en bra bild. Ja ja, bara att gå vidare. Det för mig till Moderna Museet där jag till sist ser Turner, Monet och Twombley och sista delen av ”En annan historia”, om fotografins barndom. Fina bilder,  bland annat porträtt tagna av David Octavius Hill (1802-1870), Tage Sjögrens (1859-1939) röntgenbilder, Eadweard Muybridges (1830-1904) serietagningar, Nils Strandberg plåtade Andrées luftfärd, Julia Margaret Cameron fotograferade sina landsmän i kolonialismens Indien och August Sanders (1876-1964) utsökta porträtt var nog grädden på moset.

Julgranen på Skeppsbron var grön och grann upptill, men naken nertill.

Glömde helt bort att jag skulle kolla visningen på Bukowskis. MÅSTE komma ihåg det i morgon! Ingen bra dag det här, egentligen!

Blev inbjuden till Flickr!-gruppen ”The Defining Touch” med den här bilden

…och det gör ju dagen en aning ljusare 🙂

6 svar på ”Grått, och beige”

Jag kom inte iväg ut med kameran alls idag, men det var skönt att få sova ikapp min förlorade sömn 🙂
Grattis till inbjudan till The Defining Touch, det är du värd.
Hälsar /Claes

Det är bra att du tycker att man ska sova på lördagarna, själv kom jag inte upp förrän halv elva. Det kändes nästan som dagen blev bortkastad, fick inte något gjort på hela dagen. Så jag får ta mig i kragen imorgon och ta mig ut.
Gillar sista bilden med den slingrade linjerna och den mänskliga närvaron som skär genom bilden.
Grattis till inbjudan till ”The Defining Touch” Matti.
Hälsningar Sven

Hade glömt stänga av väckarklockan så jag vaknade redan kl 7. Läste lite DN, löste sudokun och rullade runt och somnade om. Gick väl upp ungefär samtidigt som du.
Kul med inbjudningar till grupper man inte visste fanns 🙂

För att vara ingen bra dag egentligen var den jäkligt bra. Bildmässigt. Mycket att gilla här! Får jag välja 2 stycken? Då blir det färgorgien i Toddler och den coola snubben i rosa därunder.
När är sista dagen för de sista tanterna? Skulle jag vilja kolla på.
/Tim

Stängt för kommentering.