Kategorier
Stockholm

Loppisrester

Man kan ju säga att en loppmarknad består av rester. Rester efter hushåll som ej längre existerar. Föremål som kommit ur bruk. Ett överskottslager av prylar som ingen längre behöver.

Vykortssamlare?

Careful with that axe!

Tills den rätte kommer in. Den som letar efter en gammal fotogenlampa, eller en länge saknad kaffekopp för att åter göra servisen komplett.

Dockhuvudet

Själv spanar jag alltid av boklådorna.Det kan dyka upp en spännande fotobok, och om jag läst ut den senaste pocketen får jag på loppisen en kasse full för en hundring.

Var ska vi ställa denna?

Eller samlaren. Måhända är skicket på en del ting inte vad samlaren dreglar över, men det fanns en ansenlig bunt av gamla veckotidningen Idun (”för kvinnan och hemmet”, utgavs 1887-1963. Slogs 1963 samman med Vecko-Journalen, från 1980 månadstidning under namnet Månadsjournalen för att 2002 läggas ner).

Där kanske?

Har ni förresten noterat att ni kan prenumerera på den här bloggen? Om ni har lust kan ni fylla i er mailadress upp till höger så blir ni uppmärksammade på mina nya bloggposter i det ögonblick de publiceras. Glöm inte att klicka på ”subscribe”-knappen.

4 svar på ”Loppisrester”

Sagt och gjort ang mejladressen.
Köttyxan minns jag väl, morsan bankade skiten ur köttbitarna. Dina loppisbilder är alltid lika intressanta.
/Sven

Stängt för kommentering.