Kategorier
Stockholm

Uppdrag: Slussen – utfört!

Jag var aldrig ute efter kanonbilden utan mer en dag för dagskildring av vad jag såg. Och det var ju inga långa stunder jag ägnade åt att jaga ”bilden”.

Veckan började med en pandamåndag. Inte var dag man ser en panda dela ut gratistidningar.

Pandemi

Tisdagsbilderna tog jag efter jobbet. Slutade tidigt, kl 16, och var på Slussen redan kl 16.30. Fick till ett par tre bilder som jag var nöjd med.

WC-fönster

Mannen i månen

Rändering

Glömde fråga vad taxvalpen hette.”Prince Charming” kanske?

Det gick skapligt att after workfota även på onsdagskvällen. Satte ju press på mig själv genom att skriva i blogginlägget innan att jag skulle göra just det. Men bilderna blev kanske inte toppklass.

Blåjeans

Bussterminalkram

Ett öga grått

På torsdagskvällen började det kännas lite segt på idéer. Jag menar, det var ju lika mörkt som kvällarna innan och Slussen är ju ändå en avgränsad yta. Om än hyfsat stor.

Vid skilsmässodiket

Asfaltsblänk

Liten sovmorgon på arbetsschemat tillät en halvtimmes fotosession när fredagssolen gick upp vid kl 8. Ett riktigt läckert ögonblick! Nere vid bussterminalen delades små youghurtförpackningar ut och jag lät mig väl smaka. Uppe på Slussplan delade samma företag ut drickyoughurt men den sparade jag tills jag kom till jobbet. Det pågick även en del förberedelser inför dagen. Efter jobbet fick jag provsmaka texas ribs & cole slaw på Konsum. Det var en så´n dag helt enkelt!

Fredagsbilderna är en dokumentation av folks olika morgonbestyr.

Drickyoughurt en masse

Blomsterhandlaren packar upp

Ej i trafik

Väntar på bussen

Pandan och Ögat har plåtats med Fuji X100, resten med Canon 5DmkII och 50mm/1,2. Har kvar några restbilder. De kommer vid senare tillfälle. Nu åker jag strax in till Slussen och kollar vad som händer. Det berättar jag i kväll.

4 svar på ”Uppdrag: Slussen – utfört!”

Tack för en underbar skildring av Slussen i bild. Mina förhoppningar av att få se bra bilder besannades och det du gjorde, gjorde du med bravur. Tre bilder fastnade jag för direkt, ”WC-fönster,Blåjeans och Asfaltsblänk.
Ha en trevlig lördagskväll.
/Sven

En utmärkt kavalkad.
När bilderna kommer samlade så här ökar upplevelsen jämfört med att bara se en bild då och då. Sammanhanget lägger på en dimension tycker jag.
Hälsar /Claes 🙂

Stängt för kommentering.