Kategorier
Stockholm

The Rocker

Vaknar tidigt och har sjåar av tid att fundera över dagen. Ett tag funderar jag på att åka in till Slussen till klockan 10 och hänga några foton på ”öppen vägg” eller vad de kallar den utställning som går av stapeln i dag i Blå gången. Men, nej. Vill nog hellre bevaka än deltaga och jag har andra uppslag för dagen.

Blå gången

Åker in till kl 12 istället. Vädret har surnat till rejält. Grått och blåsigt, så som man vinns flera av de senaste stockholmsvintrarna. Undantaget den förra som gav massor av snö. När jag kommer fram håller Eva Silver-Granhall just på att hänga sin lilla slussenutställning så jag hade lugnt kunnat ta med mig några foton jag också.

Det är den grupp som vill kulturminnesmärka och bevara Slussen som arrangerar. Själv tror jag politikerna låtit förfallet gå för långt, och jag vill ha en bussterminal med större kapacitet än dagens.

 Parkourfall

En trio unga gossar skuttar och har sig till gatumusikantens musik. Står där ett tag och plåtar.

Parkourporträtt

Dagens första vernissage är på Fotoantikvariatet. Petter Antonisen ställer ut ”Landskap”. Gemensamt för alla bilderna är att de fotograferats genom bil- och tågfönster. Medveten rörelseoskärpa med andra ord. Nja!

Petter Antonisen på Fotoantikvariatet

Det andra vernissaget är på Studio Bergamott på Kungsholmen. Här återser jag porträtten av mitt livs musikhjältar. David Bowie, Frank Zappa, Freddie Mercury, the Ramones, Debbie Harry, Marianne Faithful med flera. Stefan Wallgren har plåtat. Det här stället har svårt att kommunicera sina vernissage med DN:s PåStan och jag kommer därför två timmar för tidigt. Får istället en personlig guidning av galleriinnehavaren och det är ju inte fy skam.

The Rocker

Tar ingen bild inne på utställningen men hittar ett passande objekt på tunnelbanan. Ber att få ta en bild och när han undrar varför berättar jag om utställningen och att han passar i sammanhanget. Kul, tycker han, och när jag berättat lite till vill han gå dit och kika själv. Porträtt mot information!

6 svar på ”The Rocker”

Var själv och kollade ”öppen vägg” som hastigast. Var in till Fotokungen för att se om de kunde hjälpa mig stänga av LCD-skärmen på X 10:an, men de gick bet på uppgiften. Så man får väl sitta och klura ut på ett eller annat sätt.
Schysst porträttbild på ”The Rocker”
/Sven

Vadå stänga av lcd-skärmen? Menar du bildvisningen när du plåtat, live view-funktionen eller har du som på Canon en infovisning om tid bländare etc? Hade ju det problemet med X100 att bildvisningen gjorde kameran långsam men det gick att ta bort i någon meny.

Tjena Matti!
Det är som jag live view-funktionen på alla programvalen utan just EXR. Vill ju ha live view med tanke på batteriet.
/Sven

Inte alls pjåkigt, ditt privata slussenprojekt. Kul och avundsvärt att du har sånt enormt driv! Och The Rocker porträttet tar käglor, som man säger på danska.
Grattis! Till dig OCH till oss – som får allt detta gratis 🙂
/Tim

Tack Tim! Vet inte varifrån jag fick drivet men det handlade väl om att göra en utfästelse först och sen känna tvånget att leverera 🙂 Mycket intressant tingeltangel på rockern, som f ö var en trevlig ung man.

Jag undrar mest om det är samma menysystem som på min X100 och jag fick ju bra tips på FS som skrev om inställningar för gatufoto på X100. Sök på FS och kolla om du har någon hjälp av den artikeln.

Stängt för kommentering.