Kategorier
Stockholm

Daido Moriyama – are bure bokeh

Startpunkt Slussen, som vanligt. Dagens mål är Galleri Riis som visar Daido Moriyama. Moriyama är en favorit och utställningen gör mig inte besviken. Har boken ”The world through my eyes” och plockar fram den då och då. Gillar are, bure, bokeh!

Profilerad sidsteppare

Tar mig in i Tysta Marigången , under Sheraton. Tar trappan upp mot Jakobsgatan. En duva sidsteppar sig uppåt på stenräcket i samma takt som jag.

Matsalsgrupp

Fortsätter bakgatorna och hamnar sen på Hötorgsloppisen. Är i första hand inte ute efter att fotografera, men det blir ett par bilder ändå.

Bokintressenter

”Är det en Leica”, frågar mannen i bokståndet? ”Det har du frågat förut”, ler jag, ”det är den där retro-Fujin.” ”Ja, jag har inte glasögonen på mig.” ”Häromdagen när jag var och köpte böcker”, fortsätter han, ”träffade jag en som hade massor av finkameror: bladare, Leicor, Rollisar. Han hade dem i en låda.” ”Han är senil, släktingarna ska auktionera ut dem.” ”Då är vi där och köper!” skämtar jag. Köper iallafall en bok: ”Stockholmsbilder, 1960-talets förlorade stadskultur”, foto Claes J. E. E. Funck. Tycker 60-talet kan vara en lagom tillbakablick, jag fyllde sju år 1960 och känner nog igen en hel del.

Inga råttor vid vårt julbord!

Vänder åter mot Slussen. Tränger mig genom folkmassorna på Stortorget där julmarknaden lockat horder. Träffar en gammal elev vars mamma förklarade att ända sedan sonen åkte till julmarknaden med oss på fritids har han varje år velat gå hit igen.

Slurrrrp!

Letar efter ett undangömt fik i anslutning till Kindstugatan jag läste om i Situation Sthlm, men har glömt vad det hette. Fiket jag hittar är proppfullt.

Gula trappan är en favo!

Kikar lite på aktiviteterna runt Slussen innan jag åker hem.

6 svar på ”Daido Moriyama – are bure bokeh”

Jag kan bara instämma med Claes ang utbudet av dagens skörd.
ps tackför tipset ang forumet på FS. Fick snabb hjälp av kunniga medlemmar. Allt vara bara

Jag kan bara instämma med Claes ang utbudet av dagens skörd.
ps tackför tipset ang forumet på FS. Fick snabb hjälp av kunniga medlemmar. Allt vara bara väljaren på framsidan på AF-C.
Jag var lite för snabb att skicka tidigare kommentaren.
/Sven

Aha! Jagskulle ju behöva besöka Fuji, snackade med en Fujinisse på Fotomässan och fick hans telefonnummer. Har inte haft tid att ringa. Min X100 svimmar ju av rätt som det är och kräver batteriurtagning/isättning för att vakna. Känns inte rätt 🙂

Stängt för kommentering.