Kategorier
Stockholm

Tankar söndag kväll

Detta eviga snack på Fotosidan om vad som är gatufoto. Suck!

Funderar annars på demokrati med anledning av Slussenbeslutet. Och formellt är det ju okej att fatta ett sådant beslut utifrån den egna ideologin. Men ur medborgarsynpunkt blir det mer tveksamt. Att med en knapp majoritet sälja ut så mycket som möjligt av vår gemensamma välfärd, ersätta allmännytta och samhällsintresse med egennytta och egenintresse, skicka skattepengar rakt i fickan på riskkapitalister samt fatta avgörande beslut som det om Slussen, det tycker inte jag är tanken med demokrati. Jag tycker dessa politiker borde få ett ”Hall of Shame” som de kan dela med de som lät Klarakvarteren förslummas för att sen riva och ersätta med bankpalats och döda bakgator. Kanske får vi förklaringen till både det ena och det andra när och om det avslöjas vilka som bidragit till partiernas finansiering?

Annars en ”duktig” dag. Fixade sista detaljerna med julkorten, diskade, vattnade blommorna, tvättade en maskin. En bra sak med julens placering är att julstädningen inte hinns med förrän efter jul. Och då behövs den ju inte 🙂

Jimmy D påminde om årskrönika. Det blir något att ta itu med under julhelgen!

4 svar på ”Tankar söndag kväll”

Precis. Jag får samma beska smak i munnen betr. Slussenklubbandet som gamla Klara. Och jag som trodde det var ett trauma bland dagens styrande i Stockholm, alltså arvet från hur man gick tillväga med Klarakvarteren och inget man vill se en repris av. Okej, de två projekten går inte att jämföra rakt av. Men om det är på bilismens premisser kommer vi bra nära.

PS. Glömde säga att sista bilden är en gammal (nåja) favorit. Får morgonkänsla, staden börjar vakna osv. Ungefär som en samtida journalfilm.
Tjusigt!
/Tim

Stängt för kommentering.