Kategorier
Stockholm

Pådrag! Kvällsfoto!

Nu är jag på gång! Precis som med mitt slussenprojekt är det ju bara att ta tag i bitarna. Så jag hoppar av vid Globen och tar en kvällsfotorunda i Slakthusområdet. Upptäcker bland annat att systemet fått en ny lokal istället för den gamla som fick stryka på foten för arenabygget. Några unga killar fördelar alkoholen som den äldste med leg köpt ut.

Arenabygget

Gårdar´n och gnagar´n (ISO 2500, 35mm, f /5,6  0,6 sekunder, bad dem stå stilla. ”Va, ingen blixt!”)

Ett par äldre tjommar står vid en lastkaj och språkar. Jag frågar om jag får ta ett kort. Javisst! svarar den en blixtsnabbt. Den andre är mer tveksam och frågar ut mig om mitt fotograferande. Är du fotograf? De kör lite after work, öppnar en bira som de delar på. Jag växlar några ord med dem. Det visar sig att den ena hejar på Djurgår´n, den andre är Aik-are.

Fortsätter min runda och kikar genom fönstret in i en styckningshall för kött. Slamsorna ligger kvar på golvet medan en man i orange overall spolar av borden med en högtrycksslang.

Knallar ner till Gullmarsplan för en tunnelbaneresa tre stopp norrut.

8 svar på ”Pådrag! Kvällsfoto!”

Spännande foto runda du fick till. Det gamla Slakthus området står snart på tur i rivnings karusellen. Kanske värt att börja dokumentera i bild, så där har du i och med dina bilder ett försprång.
Sista bilden från Gullmars gillar jag, lamporna som går som ett pärlband in mot centrum i bilden.
Snyggt jobbat Matti//Sven

När man väl kom av t-banan vid Globen och satte igång var det riktigt trevligt. Det blir ju mer dokumentärt än gatufoto då det är svårt att fånga folk med långa slutartider.

Hahaha… älskar tjommarna och deras (eller åtminstone den enas) förundran över att du inte kör med blixt 🙂 Klart du inte gör. Inte jag heller. Nånsin.
Bilden under: är det konstigt att man längtar bort nån gång – och inte äter kött? Nej, inte ens till jul (allra minst till jul kanske).
/Tim

Stängt för kommentering.