Kategorier
Stockholm

Diptych, poodle & stats

God fortsättning, och god morgon om ni läser detta istället för DN. God dag om ni läser det senare. Sitter och försöker haja hur jag ska skriva mina SEO-keywords så fler hittar till denna eminenta sida. För Fotospår bör ju varje street photographer värd namnet följa med största intresse, eller hur? 🙂 Statistiken för 2011 avslöjar ”gummistövlar” som bästa sökordet!!! Jisses!  Det här är en liten men unik sida! 🙂

Sven Lundin vann kommentatorsligan på 17 kommentarer, Claes Wåhlin strax bakom på 16. Heders, grabbar!

Annars håller jag fortfarande igång på Flickr! och tycker det är kul. Även där har jag mycket att lära. Men det är kul att se hur olika bilder kan falla folk i smaken. Bilder jag inte tycker är märkvärdiga får en himla massa kommentarer och favoriter, och inte minst inbjudningar och awards. Vilket jag gärna är utan, vet inte hur jag ska hantera dem. Kommentarerna där är korta. En fotograf i Manchester tycker vi ska ta en öl när jag dyker upp där nästa gång. Kul!

”Fotospår” är för övrigt rankad 77 824 i Sverige. Vad säger ni om det!? Jag siktar så klart mot plats 75 000 🙂 Det ska bli kul att följa upp den siffran, om det nu är en levande statistik som går att förbättra.

 

Nyårslöften! Nä! Har ingen känsla för vart mitt fotograferande är på väg. Har gjort mina introduktionsår inom gatufotografin, både praktiserat och studerat de stora inom genren, och vet vad jag vill där. Och att det är mycket sällsynta ögonblick när tillfälle ges att få det. Så jag får nog letaefter annat under tiden. Och ska jag blogga varje dag, vilket jag nästan gjort det senaste halvåret, eller ska jag schemalägga bloggandet till exempel söndag, tisdag och torsdag? En åsikt någon?

And how will I get foreign visitors to comment and thus prove their existence? My stats says I have viewers from Germany. Hertzlich Willkommen! Who´ll be the first to comment?

2 svar på ”Diptych, poodle & stats”

Fortæller din statistik ikke noget om at du også har en stor fan i Danmark?
Du ser – statistik kan man inte lita på blint 🙂
Gummistövlar? Hmmm… nån (eller flera) med en sådan fetisch kanhända?

Ja, på Flickr och Pojkar får man verkligen bevis för hur olika vi alla upplever vad som är en bra bild. Visst, det förekommer mycket kompiskommenterande. Alltså är det inget typiskt svenskt fenomen (jmf FS). Samma bild tagen av någon annan hade i många fall inte fått lika mycket uppmärksamhet. Men det hör till. Fixar man inte doften i bageriet får man äta plastförpackat från fabrik.

Och apropå längden på kommentarer… kan det bli mycket kortare än ”Öl” (nåja, beer, då)?

Skål och God fortsättning, Matti!
/Tim

Som sagt var, statistiken ljuger hej vilt. Jag har läsare i Ukraina,Brasilien, Vietnam, Nigeria och en hel massa i USA – enligt nämnda statistik. Tycker ju att någon foreigner borde kommenterat någon gång. Och min Blogger-blogg är nog värst. Där känns det som sagt som om det är en dator som på något vis betar av min blogg tre sekunder efter att jag postat, eller om det är Googles sökmotorer som surrar förbi? Vet inte om jag nämnde det, men jaghar ju två statistiktillägg på den här sidan och de stämmer inte med varandra och i den ena kan jag se om någon är on line, men trots att det kan vara tre stycken så syns det inte alltid i statistiken. Tycker att on lajnarna borde lämna något spår efter sig om de besökt min sida.
La just in baskern på FS, så får vi se.
Flickr! är okej ändå, men visst finns där samma kompiskommentarer som på FS. Och den här blogg drivs vidare även nu när det är ebb i besöksstatsen.

Stängt för kommentering.