Kategorier
Stockholm

Under bron

När solen skiner som den gör denna lördag är det svårt att för sig själv motivera en dag i soffan. Nej, ut måste jag!

Hoppar av vid Henriksdal, två hållplatser före Slussen som är ändhållplatsen, och inne i stan. Tänker att jag ska kolla hur det ser ut under Danviksbron på Nackasidan. Har nog inte varit här sen jag var ung.

Och det är ju en spännände plats och det dånar väldeliga när Saltsjöbanan passerar ovanför. Saltsjökvarn är ju numera ett bostadsområde och det promeneras och joggas under bron.

Inte så mycket gatufoto. Det här är vad jag håller på med medan jag letar efter de bra gatufototillfällena.

Stjärngossarnas omklädningsrum

Min promenad fortsätter sedan längs Bondegatan, men de bilderna kommer en annan gång.

6 svar på ”Under bron”

Kul att se att det finns fler som söker sig under våra broar. Själv var jag med kameran under Skanstullsbron södra fäste och visst finns det alltid något att fota.
Såg att det var sista dagen av Nick Brand på Fotografiska imorgon, så jag tror nog att jag måste pallra mig dit. Det sägs att hans bilder skall vara lite utöver det vanliga.
Hälsningar Sven
ps Vad hände med ”Slussensiluett,

Jorå, man hamnar under broarna då och då. Sparade den bästa till ett kommande inlägg. Slussensiluetten, hann du se den? Klickade fel, på ”publicera” istf ”spara utkast”, har ju inte skrivit någon text till inlägget än. Men den är bra och kommer inom kort.

Det ser ju inte direkt ut som ordnade förhållanden under Danviksbron – men det är alltså allmän gång/cykelväg med trappor ner och upp?
/T.

Cykla är besvärligare, då får man bara hojen nerför/uppför trappan, som iofs inte är lång. Det finns en bilväg ner till området men efter breddningen av Värmdöleden finns varken cykel- eller gångbana som ger tillträde till nämnda väg. Området nås även via en tunnel.

Stängt för kommentering.