Kategorier
Stockholm

New(t)s från Amerikat

Nyheter från Amerikat: Newt Gingrich kämpar med alla tillgängliga medel för att bli republikanernas presidentkandidat och  kommer med vilda löften: 13 000 amerikaner ska bo på månen – om nio år. Och resten av världen får rösta fram vilka! Nä, det där sista hittade jag på.

 Det brasilianska gruvföretaget Vale får priset  som världens ondaste företag. Orsaken är byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog som får stora konsekvenser. Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt – utan kompensation. Vale har publicerat uttalande där de tillbakavisar att de har ont uppsåt.

Tvi Vale!

Ryanair utmärker sig kraftigt när det gäller att inte följa ARN:s beslut om man jämför med flygbolagen som fällts flest gånger mellan första januari 2005 och sista december 2010. Medan SAS under perioden följt samtliga rekommendationer att kompensera kunden har Ryanair struntat i det i hela 58 procent av fallen eller i 6 av 10 fällningar.

– Vi är inte intresserade av vad någon konstig svensk konsumentgrupp tycker, säger kommunikationschefen på Ryanair Stephen McNamara till SVT:s Rapport.

Till skillnad mot i Norge finns i Sverige inget juridiskt tvång att följa Allmänna reklamationsnämndens beslut.

2 svar på ”New(t)s från Amerikat”

Girigheten skyr inga medel längre, fast Vale följer väl bara kutym i hur vi ”civiliserade länder” behandlat naturen och ursprungsbefolkningar under lång tid.
Vad det gäller Stephen McNamara så flyger jag aldrig med Ryanair heller…….
Hälsar /Claes 🙂

Ryanair är ett förbannat arrogant bolag! Skulle aldrig falla mig in att flyga med dem! Och inte för inte är girighet en av dödssynderna…

Stängt för kommentering.