Kategorier
Stockholm

i Was Here

Gråväder! Åker ändå in till stan (Stockholm) för en promenad med kameror (Fuji X100 och Canon 5D mkII med 50mm/1,2).

i Was Here?

Södermannagatan

Första stationen blir ett vernissage på Galleri Darling och utsikten att få sig en gratisskvätt vin. Nu är där mest ”familjebilder”, som inte ger mig något så jag tar bara några chips innan jag strax går ut igen.

Fikatjejer

Glada ansikten

I hatten

Vi kör tema Strindberg med eleverna och på tisdag ska jag och åtta av dem återskapa en av hans målningar i 3D. Har fått för mig att jag behöver stärkelsespray och hittar sådan på ICA Supermarket på, tja, Rosenlundsgatan? Tjugan till kassörskan, mynten ska jag pilla ner i en liten låda, typ insamlingsbössa. Käckt! Har jag aldrig sett förut.

Tanto

Nu är jag redo för sista uppgiften. En vikarie på skolan har ett nymornat intresse för fågelskådning och jag tipsade om fågelmatningen i Tanto. Han lyckades dock inte hitta dit så jag går dit och letar upp den. Enkelt egentligen, bara att lyssna efter var fåglarna är. Uppe på platån ovanför kolonistugorna sitter ett stort gäng kråkor i träden och när jag kommer närmare hur jag hur sparvarna tjattrar  vilt i buskarna. Kaja, skata, koltrast, stadsduva kunde jag se med blotta ögat men ingen blåmes eller talgoxe konstigt nog.

Inte bara Bajare

MOS till hamburgaren!

Från det närbelägna Zinken värmde en speaker upp bandypubliken som samlats för att se Bajen mot GAIS. Det hade kunnat vara ett klassiskt fotbollsmöte men nu är det bandy. På min väg till t-banan möter jag myllrande bajare och någon enstaka GAIS:are. Ett par poliser till häst har koll på vimlet.

2 svar på ”i Was Here”

Stängt för kommentering.