Kategorier
Stockholm

Flyt

Flyt, eller flow. Flow är när det rinner till och du skriver och skriver och skriver. Har tagit en prenumeration på tidskriften ”Skriva” som har massor av nyttigt för dem med författardrömmar. Och det finns ett gäng i det här landet, jag lovar. Jag lovar också att jag inte är en av dem. Jag har tidningen för att jag har halvklasspass med mina elever kring olika texter, och hoppas få något litet och användbart tips då och då.

= tur, eller flow?

Flyt är också stockholmska för tur. Vicket flyt, asså! Och det kan man behöva i sitt gatufotande. Att vara på rätt plats vid rätt tid. Sannolikheten för det ökar ju om man väljer platser där det man vill ska hända har högst sannolikhet att inträffa. Själv gillar jag flanerandet, promenaden, vandringen. Är lite för otålig att stå och vänta, vill gärna söka upp  the decisive moment. Och då behövs tur. Flyt.

Bärare. Samlar på bilder på folk som bär på saker

Varför har äldre människor så mycket kläder på sig?

Flytdräkt på

Flyt är ju en motsats till sjunk. Vi har ju uppfunnit diverse hjälpmedel för att hålla oss flytande, från småbarnens armpuffar, till flytvästar, flytdräkter med mera. Att hålla sig flytande är ju också en metafor för att klara sig till exempel ekonomiskt. Ett användbart ord, således.

Gatufototips: David Gibson

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012