Kategorier
Stockholm

Strömholm på Fotografiska

Kikade på Christer Strömholm på Fotografiska i helgen. För mig kommer han före HCB, känner större samhörighet med Strömholms bilder. Utan några jämförelser i övrigt förstås, vill ju inte verka pretentiös 🙂 Men några av hans motiv har jag varit och nosat på, inte minst gillar jag hans bilder på barn. Orkar inte leta upp bilderna jag menar till detta inlägg, men det kommer kanske.

Kommer att kika in på Fotografiska flera gånger, det är rätt många bilder att ta in på en gång. Och nå´n gång ska jag kolla om de har tagit någon schysst bira, läs ale. Annars får de skärpa sig! Ska fundera på om jag ska köpa boken som säljs i samband med utställningen eller om jag ska klara mig med ”Christer Strömholm 1918 – 2002 On Vierra Bien”. Vad jag minns från den aktuella utställningen återfinns många bilder i nämnda bok.

Härom veckan högtidlighölls HCB:s födelsedag, kanske bör vi börja minnas och hylla Christer Strömholms på hans födelsedag också, 22 juli.

Kolla gärna här också!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

4 svar på ”Strömholm på Fotografiska”

Varför måste alla vara födda på sommaren? Var nyligen ute för att få ner en bildidé på sensorn men icke. Det saknades fortfarande pendlarströmmen. Hur mycket semester har folk egentligen? Jag skulle gärna vilja hylla någon fotograf som fyller i typ september. Mycket lämpligare, i alla fall om den ska firas med en fotodag.
/Katja

Det kan man verkligen fråga sig! Eller är det en förutsättning för att bli en erkänd fotograf? Kollade André Kertesz och hans födelsedag är den 2 juli, Elliot Erwitts är den 26 juli. Diane Arbus 14 mars, Lisette Model 10 november, Louis Faurer 28 augusti, W. Eugene Smith 30 december, Josef Koudelka 10 januari finns att välja på. Ska vi ta allihop? 🙂

Fotografiska ja… det ska jag ju hinna ta en sväng till, fast det där med tid har varit lite svårt på sistone, eller har det bara varit jag som varit väldigt trög?

Aja, Strömholm lockar definitivt, ska nog försöka pallra mig dit nästa vecka (den här veckan är redan körd…)

Ibland får man försöka vara tidseffektiv. Å andra sidan, betr Fotografiska har man objektivt sett gott om den varan. Utställningarna pågår ju en stund.

Stängt för kommentering.