Kategorier
Stockholm

Ett rätt lejon?

Ett rätt lejon?

Efterlyste bra kaffebarer i Berlin och fick omgående en prima länk med flera olika kaffeställen i Berlin, under etiketten CafeKulturBerlin, av min berlin-guru Gustaf. Nästan mer intressant än jakten på ale. Ska omgående lägga till dem på kartan och i listan över ”kontrollstationer”. Fick på köpet ett ölhakstips, Möve (mås). Hade ingen måsbild så det blev löwe (lejon).

Läser på Fotosidan hur ett par fotografer där förnärmats över att Micke Berg i en artikel i svenskan kallat digitala Leica M ””tandläkarkamera, en skrytpryl jämförbar med en fyrhjulsdriven Porsche Cayenne i stadsmiljö.”

” I dag finns det små, skitvassa digitalkameror som levererar samma kvalitet och känsla men som är 40 000 kronor billigare. Det är ingen idé att hålla på med Leicor längre.”

Undrar om inte herr Berg är spot-on här?!

Det finns även de som skryter med sina analoga Leicor, som om en bild automatiskt blir bra för att den är analog och tagen med den ”känsla” som enbart verkar finnas hos de fotografer som använder film.

lejon
Ett rätt lejon?

Sverige tar dubbla stafettguld i OS men min OS-bojkott fortsätter!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

2 svar på ”Ett rätt lejon?”

Jag hade tänkt tipsa om Café CK i Prenzlauer Berg (Marienburger Strasse), men det fanns ju redan med på listan där ser jag nu. Var mitt stammisfik när jag jobbade i Berlin ett par dar härom året.

Tack ändå 🙂 Men jag gissar att det till sist blir första bästa café som gäller, med undantag för kafét som fick 10/10 för sitt kaffe, tror det hette Double Eye.

Stängt för kommentering.