The Apps and downs of NY

The Apps and downs of NY

Laddade raskt ner ett gäng NY-appar när jag var bokad och klar. Det fanns ett gäng att välja på och jag kan väl inte säga att jag gav det så där jättemycket tid eller eftertanke. Och det är inte förrän jag är på plats som jag vet vilken nytta de hade.

GuidePal City Guides, ”we´ve handpicked the world´s best for you”. Tog ett bra tag innan jag kunde kika på den, än det ena än det andra skulle laddas ner och vid ett tillfälle stannade nedladdningen på 33% och blev stående där.  När det väl var klart hittade jag nattklubben Jane´s Ballroom under fliken ”Nightlife”. Kul, det är ju där jag bor!

NYC subway. Vet inte i vilken utsträckning jag kommer att åka tunnelbana. Kommer promenera eller cykla, tror jag. Men appen ser användbar ut utfall.

NYC Pocket Guide. Ett gäng temapromenader: ”Secrets of Manhattan”, ”Warholtour”, ”Chic guide to local shopping & eateries in the East Village” 2.69 € for offline use. Den åker i papperskorgen!

Ulmon CityMaps2Go. Verkar vara en okej kartapp för redan inlagda objekt. Jag kör Google maps där jag lagt in mina egna hållpunkter.

Self-Guided Walking Tours. Till exempel Lower Manhattan Sights med Battery Park, Wall Street och Brooklyn Bridge. Bron ska jag försöka hinna med, det andra intresserar mig inte.

New York True Maps.  Nja, har inga namn på flera av de mindre gatorna. Papperskorgen!

New York Dining Guide. Uppdelad efter område och vilket land/världsdel maten har sitt ursprung i. Hakade upp sig på ”loading”.

Black Book New York. Listar ett begränsat antal restauranger, shopping med mera men verkar inte vara en app jag behöver, papperskorgen!

Find Free WiFi Café Spot. Måste testas på plats.

NYC WiFi. Ger ett antal hot spots på en Manhattankarta. Kan vara bra om jag får för mig att ta med mig MacBooken ut på stan för att liveblogga.

Bambus 44
Bambus 44, Berlin

Författaren och nobelpristagaren Gabriel Garcia Marques gick bort den 17 april. En påminnelse att läsa ”Hundra år av ensamhet”, hittade den just i pockethyllan.

Har för övrigt förlagt mina glasögon, jobbigt att titta på tevefotboll då.

 

2 svar på ”The Apps and downs of NY”

  1. Vi använde oss utav Citymaps2go i Tokyo samt Kyoto och jag tycker den är väldigt smidig att använda sig av eftersom du har hela kartan offline. Det har du inte med google maps, där du måste synka ner den del (och inzoomning) av kartan du vill ha för att kunna se kartan i din telefon när du är på plats och inte har någon 3g/wifianslutning.

    Tunnelbanan VILL du åka. Där finns det fantastiska fotomöjligheter och den är väldigt annorlunda jämfört med vår t-bana här hemma.

  2. Erfarenheten talar, jag lyssnar 🙂 Kartappen har jag ju inte slängt så den får visa vad den går för in action. Och jag vet ju att tunnelbanor generellt är närmast ultimata gatufotomiljöer, så jag ger mig där också 🙂 Det är ju rätt goda avstånd på Manhattan. Tack för att du delar med dig!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.