Kategorier
New York

9/11 Memorial och Brooklyn Bridge

9/11 Memorial och Brooklyn Bridge

Det blir som sagt på Upright Brew House som jag intar min för dagen något sena frukost. Flera personer knappar på MacBooks men jag lyckas inte koppla upp min iPhone på deras wifi-nätverk. Pyntar $25 för frukosten men tycker att jag får mycket mer för pengarna nu än på hotellet.

armvift-(1-av-1)
Armvift
Gröna solglajer
Gröna solglajer

Går sen  ner mot Lower Manhattan och hamnar bland de högsta skyskraporna. Solen reflekterar mot en av dem och träffar mig med varma strålar. Strax är jag vid the 9/11 Memorial och stannar till en stund i eftertanke. En bit bort ligger NYFD:s minnesvägg för FD343, de brandmän som offrade sina liv i försöket att rädda de som var kvar uppe i the Twin Towers.

sol-på-tower-(1-av-1)

Never-forget-9-11-(1-av-1)

Skarp sol och uselt fotoljus. Knallar bort mot Brooklyn Bridge, en helikopterpråm med tre-fyra helikoptrar igång. Luften är tjock av  stanken från bränslet. Passerar ett par pampiga segelfartyg: fyrmastade barken Peking, byggd 1911 i  Hamburg, Tyskland, och  fullriggaren Wavertree, byggd 1885 i Southampton, England, och letar mig upp på bron.

Ljus på ansikte
Johnny on the spot

Fullt med folk och av och till kommer cyklister med fall fart. Tar ett gäng turistbilder, det måste man unna sig när man inte vet om man någonsin kommer tillbaka till NYC.

Brooklyn-Bridge-vy-(1-av-1) Brooklyn-Bridge-vy-2-(1-av-1)

Självklart hänger här ett gäng hänglås, men de är inte många (kollade inte hela bron).

love-for-ever-(1-av-1)

Varmt, känns i knoppen.  ”Water, water, one dollar, one dollar”. Perfekt! Tjugo meter längre fram kostar vattnet €1.50, man gör besparingar!

Brooklyn Bridge City Hall Station
Brooklyn Bridge City Hall Station

Plåtar lite innan jag vänder hemåt, söker upp Hudson street och följer den upp till Upright Brew House där jag belönar mig för fyra timmars promenad med en Other half IPA och en Rushing Duck Bauli Saison, båda från lokala bryggerier. Det jamar skönt i påkarna nu, men konditionsmässigt är det inga problem.

Porträtt
Porträtt

Tillbaka på rummet ser jag att ingen städerska har varit här. Struntar väl i det, men jag behöver mera vatten.

tunnelbanenedgång-(1-av-1)

Efterlyste ju problem och det fick jag. Med utrymmet på min MacBook. Glömde ansluta mitt externa lagringsutrymme och laddade ner dagens över hundra bilder på Macen där det just inte fanns någon plats alls. Med det resultatet att alla bilderna inte laddades ner. Bara att deleta och börja om.

Union Square
Union Square

På kvällen träffar jag Mackan och hans fotogäng på Union Square, för middag tillsammans. Gillar att fota på egen hand men tycker det är trevligt att käka tillsammans med andra. Mexico Rosa: guacamole, enchilladas och två Margueritas, $68. Så fick jag  käka mexikanskt ändå, som jag fantiserade om innan jag åkte. Utanför klassiska the Village Vanguard är det kö.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014