NYC – tider att passa

NYC – tider att passa

I dag har jag två tider att passa. Den första är tiden för frukosten, före kl 11 måste jag vara på the Upright. Det andra klockslaget att matcha är kl 14.45 då Champions League-matchen startar. Blir med andra ord kanske inte så mycket fotat i dag.

Bilderna är från min promenad ut till Brooklyn Brewery i går eftermiddag.

graffiti-mun-cigg-(1-av-1)

Som sagt, mycket street art av varierande kvalitet. En del är beställda dekorationer, annat mer spontana yttringar. Och jag gillar det skräpiga .

hek-tad-(1-av-1) I-love-Jew-York-(1-av-1) live-work-create-(1-av-1) man,-graffiti-(1-av-1) NYPISS-(1-av-1) old-woman-faces-street-art-(1-av-1)

txt

we-will-be-ephemeral-(1-av-1) Williamsburg-Bridge-jogger-(1-av-1)

pussy-power-(1-av-1)

”Pussy power” missade jag nästan. Kanske en decimeter hög satt den på nåt slags elskåp eller  motsvarande, som det fanns ett antal av längs the Williamsburg bridge.

scooterriders-graffiti-(1-av-1) sokrates-graffiti-(1-av-1) superpak-courier,-graffiti-(1-av-1) Thoughtful,-graffiti-(1-av-1)

Mycket street art på vägen, tog en extra tur för att kolla på graffiti jag såg uppifrån bron och  jag fick speeda på för att hinna med en öl på Tørst. Tørst hade en så anspråkslös och blek skylt att jag först gick förbi. Frågade ett par killar utanför ”the bar with no name” som dirigerade mig tillbaka tio meter. Blev inte så förtjust i lokalen, en massa ljus, kall marmor, men ölsortimentet gick inte av för hackor. Bland annat nitton  olika från the Evil Twin.  Det blev en DirtWolf DIPA (American Double / Imperial IPA). Riktigt bra. Jagar ner till bryggeriet där det redan samlats ett gäng för kl 17-turen. De flesta visar sig vara svenskar. Varmt och doft av ölbryggeri. Guiden Tim besatt en typisk amerikans svada och gick genom bryggeriets historia och berättade om de tre olika öl vi fick smaka. Bland annat Nya Carnegies Kellerbier, som jag redan druckit på just Nya Carnegie nere i Hammarby sjöstad.

törst-(1-av-1)

Efter visningen tittade vi in på en stor vintagebutik, Beacon´s closet.

vintage-provning-(1-av-1)Avslutade med en pulled pork med tysk potatissallad och en Bronx Pale Ale i en magnifik lokal med ett häftigt koncept. Köttet slevades upp på en bricka med smörpapper, potatissalladen i en pappersskål och ölen i ett glas som påminde om syltburk. Kläderna osade av tillagad gris när vi tog the L-train tillbaka. Lyckades köpa biljett men inte att dra den så jag kom genom spärren. Men nu har jag åkt tunnelbana och kan fortsätta att promenera.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014