Kategorier
New York

On the road to Perdition

On the road to Perdition

Dagens sysselsättning blir att knalla upp längs tionde avenyn, upp till kvarteret mellan 48:e och 49:e gatan. Passerar ett husbygge och tar en  bild in mot några arbetare. När jag vänder mig om möter jag ännu en i arbetslaget. Han insisterar på att jag ska följa med in och ta bättre bilder. Okej, jag får en illasittande hjälm på huvudet och kan ta lite  bättre bilder utan att de på minsta sätt är märkvärdiga.

on-top-(1-av-1)

Solen gassar och det är knepiga ljusförhållanden, en hel del blir utfrätt eller nedsotat.

duva i siluett (1 av 1)

Passerar caféet FIKA, grundat och delägt av svensken Lars Åkerlund. Kaffe har jag inte tid för, annat väntar.

parasolhatt (1 av 1)

När jag kliver in på the Perdition är lokalen nästan tom men det viktiga finns där: teveskärmar som visar  matchen i Champions league mellan Bayern München och Manchester City. Tar en Bell´s Oberon som räcker  nästan hela första halvlek, som tyskarna dominerar och kunde lett med ett par tre bollar.  Bartender Scotty undrar vilket av lagen jag hejar på, jag svarar att jag bara vill se bra fotboll. Till andra halvlek blir det en Bear Republic Racing 5. Ser en banderoll på läktaren: ”Ultras gegen rassismus”.

Scotty, underst
Scotty, underst

När min öl är slut frågar Scotty ”Can I buy you a beer?” ”Sure!” Får något väldigt brödigt upphällt i ett Bud-glas. Men den slinker ner.

busshållplatsen-(1-av-1)

På extratid gör Bayern välförtjänt segermålet. Är hungrig, på the Perdition ät köket en kvadratmeter vid sidan av baren där en puertorican brassar cheeseburgare och skär upp citroner och annat till barens cocktails. En äldre landsman sitter och surrar samtidigt som han petar i sig drink efter drink.

McGuire-(1-av-1)

Ser min karta att jag markerat något några kvarter bort och är nyfiken på vad. Det var som jag hoppades ännu ett ställe med bra öl:  The House of Brews. Shepheards Pie och Sixpoint Bengali Tiger, ett lokalt öl från Brooklyn. Avslutar med en 21st amendment Black is back.

spegling-interiör-(1-av-1)

Mörkret faller nu snabbt. Passerar kön utanför gaybaren the Gym på  hemvägen längs åttonde avenyn. Tar cirka trekvart att komma tillbaka till hotellet, inklusive fotostopp.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014