Kategorier
Stockholm

Rör av metall gör världen kall

På vägen till tunnelbanan: ”När jag blir 66 år ska jag nog gå i pension”. Sagt av en person som såg ut att ha ungefär 60 år dit. Kanske spar hon en del av månadspengen till pensionen?

”Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad!” sa Socker-Conny på sin tid. DN-rubrik i dag: Metallrör ska hålla hemlösa från Centralen. Tågstationsförvaltaren Jernhusen är kanske sverigeledande i så kallad exkluderande design.

YouTube mejlar och frågar: ”Matti, har du sett de här videoklippen?” Det har jag inte, men jag vet inte hur jag ska berätta det för YouTube. Och varför.

Fick mitt första nummer av ersättaren till FOTO, Digitalt FOTO, och samtidigt det sista numret  av min prenumeration. Bra timing, nu kan jag se vad jag erbjuds vid en förlängning och jag har inte betalt för fler nummer. Och fler nummer blir det inte.

Tomas Tranströmer är död. Tänker skaffa mig ett par av hans diktsamlingar. Ska kolla först så det inte redan finns bland morsans efterlämnade lyriksamling.

Det händer att man vaknar om natten och kastar ner några ord snabbt på närmaste papper, på kanten av en tidning (orden strålar av mening!) men på morgonen: samma ord säger ingenting längre, klotter, felsägningar. Eller fragment av den stora nattliga stilen som drog förbi?

bussig-mobilanvändare-(1-av-1)@ Lewis Bush. ”Dear London, when your children are consumed and little grey men pretend to offer a sense of community, I will be far away praying that your streets flood unto a new Atlantis with the corpses of bankers weighed down with their gold, sinking to the bottom of the isle of dogs.

Vackert väder på kvällen. Kanske var det bra på dagen också. Har ingen aning för jag var inte utanför dörren.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015