Kategorier
Berlin Stockholm

Börjar tröttna…

…på mitt gatufotande. Och på många andras. För mycket gå ut och plåta slumpmässig människa, typ nedanstående bild. Och då blir det ju bara ett enda stort brus, där det blir svårt att hitta guldkornen. Gatufoto måste vara svårare än så!

Red-hair,-red-dress-(1-av-1)Hur svårt var det? Råkade passera förbi där och då, annars inget. Visst, människor är det intressanta och i nästa bild var det ljuset i tjejernas ansikten, plus speglingen, jag ville fånga.

tjejr-på-U-bahn-(1-av-1)

Eller de här bilderna:

liten-på-pappas-axlar,-stående,-färg-(1-av-1)

spår-i-huvudet-(1-av-1) Sweet-(1-av-1)

Nåja, vi gatufotografer gillar ju ansikten, kroppar, ljus/mörker, urban miljö. Å andra sidan, var finns det bra gatufotot? Kollar Lensculture och där gillar jag inte jättemånga av de bilder som visas. Lite fler spännande bilder finns i Flickr-gruppen Elite Street Photography. Men som sagt, jag har kanske en väldigt speciell smak. Eller ännu värre, det är kanske jag som inte fattar vilka bra bilder andra tar? Och hur dåliga mina egna i själva verket är?

Borde kanske lägga upp de bilder jag har kvar och sen ta ett break före New York-resan.

När jag tänker efter är jag nog trött på det mesta just nu.

Också ett inlägg som försvann med återställaren, nu tillbaka med delvis omformulerad text.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

2 svar på ”Börjar tröttna…”

Jag är alltid tacksam för länktips. Problemet är ofta bara att bevaka bildflödet där också… Men tack ändå,
Jag blir mest trött på singelbildstänket. Att det reducerar bilden på infinnandet eller icke-infinnandet av wow-känslan. Jag fastnar mer och mer på projekttänket och då blir gatufoto för min del (i den mån det blir av om man bor i en bohusländsk håla) snarare ett samlande av bilder varav några kanske senare kan användas i någonting med en röd tråd.
Däremot följde jag nyligen med en liten fiskebåt ut på en fisketur, från halv fyra på morgonen till sex på kvällen. Kul det med.
Av bilderna ovan gillar jag mest den sista. Lite märkligt med vilket allvar unga män studerar dagens hälsokost. Rödbetor…. Det kanske blir ett tidsdokument någon gång?

Är nog trött på det mesta, men det är det fler som är. Gaskar säkert upp mig när jag väl är på Manhattan igen. Projekttänkande är inte dumt, ska kolla instruktionerna till SPNC för idéer och uppslag (https://streetphotographynowproject.wordpress.com) och se om det inspirerar.
Följa med på en fiskebåt låter intressant ur fotosynpunkt, kanske svårt att inte vara i vägen.
Den unge mannen kanske fascinerades av tillgången på karamelliserade oliver 🙂

Stängt för kommentering.